Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today ispiątek,20październik,2017

TOP 5 łódzkich pizzerii

Share

TOP 5 najlepszych łódzkich pizzerii

W naszym plebiscycie oddaliście ponad 150 głosów z waszymi typami miejsc serwujących najsmaczniejszą pizzę w naszym mieście. Na ich podstawie przygotowałyśmy zestawienie 5 najlepszych pizzerii w łodzi. Oto one.

5. Ristorante Doneda

Poza klasyczną, włoską pizzą na cieniutkim cieście ze świeżymi dodatkami zjecie tu również dania kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej.

Pizza z menu Ristorante Doneda fot. Facebook

4. Da Antonio

Położona w ślicznym, secesyjnym pałacyku przy ulicy Jaracza, włoska restauracja Da Antonio serwuje tradycyjną włoską pizzę i dania kuchni włoskiej. Pizze przyrządzane są z ciekawymi włoskimi dodatkami jak ser tallegio, speck czy peperonata.

Pizza z menu restauracji Da Antonio - fot. Facebook

3. La Strada

La Strada to również restauracja oferująca poza pizzą dania kuchni włoskiej. Poza pizzą klasyczną w ofercie dostępna jest również pizza neapolitana, przyrządzana wyłącznie z włoskich produktów, na cienkim, chrupiącym cieście, a także pizza bianca bez pomidorów, dostępna w wersji z mozzarellą lub bez.

Pizza z menu restauracji La Strada - fot. www.lastrada.pl

2. Pomodoro Pizzeria & Stuzzicheria

Włoska knajpka otwarta w połowie października zeszłego roku, która podbija serca i podniebienia łodzian. W ofercie wybór klasycznej, włoskiej pizzy wypiekanej w piecu opalanym drewnem, a przygotowywanej według neapolitańskiej receptury ze sprowadzanych z Włoch składników. Poza pizzą w Pomodoro zjecie sałatki, przystawki, kanapki z ciasta na pizzę i smażki - smażone włoskie specjały, jak pulpety z ryżu, mielonego mięsa, mozzarelli i warzyw czy placki z ziołami.

Pizza z menu Pomodoro - fot. Facebook

1. Restauracja Gronowalski i Buddha Pub

Położona w zabytkowej szarpalni bawełny Grohmana na terenie Łódzkiej SSE restauracja Gronowalski oferuje dania kuchni polskiej i włoskiej. Wśród nich pizzę przygotowywaną ze specjalnego rodzaju mąki i wypiekaną w tradycyjnym włoskim piecu opalanym drewnem bukowym. Od czasu otwarcia pizza cieszy się niesłabnącą popularnością.

Pizza z menu restauracji Gronowalski i Buddha Pub - fot. Facebook