Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isponiedziałek,22lipiec,2019

Kolory wina - jajka na 5 sposobów

Share

Kolory Wina NoBo Hotel

Zbliżają się święta, więc i na Jemy w Łodzi nie mogło zabraknąć wielkanocnego akcentu. Trzech różnych szefów kuchni przedstawi trzy oryginalne propozycje na przygotowanie jajek.

Poprosiliśmy łódzkich szefów kuchni na przepisy z jajkiem w roli głównej. Jako pierwszy – Jarosław Bieńkowski z restauracji Kolory Wina (NoBo Hotel) i pięć odsłon wielkanocnego jajka. Może skorzystacie z przepisu przygotują tegoroczne śniadanie?  

1.Mascarpone z serem pleśniowym:
- łyżeczka mascarpone, 1/2 żółtka, łyżeczka tartego sera pleśniowego

2. Żółtko ze szczypiorkiem:
- żółtko, szczypiorek

3. Tatar z łososia:
- łosoś, kwaśna śmietana, koper, oliwa, kapar, kawior

4. W sosie tatarskim:
- ogórek konserwowy (1 łyżeczka), pieczarki konserwowe (1 łyżeczka), cebula, kapar, majonez, świeże zioła "amarantus".

5.Żółtko z pieczarkami:
- 1 żółtko, 1 łyżeczka pieczarek, sól, pieprz

Jeżeli nie jesteście mistrzami gotowania, w Kolorach wina możecie również skorzystać z oferty na wynos, którą znajdziecie tutaj.