Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isczwartek,17sierpień,2017

Caffe przy ulicy - dobrze być na Bałutach

Dobrze być na Bałutach - fot. FB/Caffe przy Ulicy

Caffe Przy Ulicy (ul. Łagiewnicka 120) od półtora roku działa na parterze bałuckiej kamienicy. Choć wiele osób nie wierzyło, że jakakolwiek gastronomia się w tym miejscu utrzyma, kawiarnia nie narzeka na brak gości. Agnieszka Winter, właścicielka lokalu, opowiedziała nam, jak pracować na sukces w nieoczywistej lokalizacji.

Czytaj więcej...

Napisałyśmy książkę!

Łódzka Kuchnia Czterech Kultur - książka

Mamy ochotę krzyczeć, ale staramy się kontrolować. Wszystko dlatego, że na półki księgarń trafia właśnie pięknie wydana książka kulinarna Łódzka Kuchnia Czterech Kultur z naszymi nazwiskami na okładce.

Czytaj więcej...

Damian Marchlewicz – nasz zwycięzca Hell’s Kitchen

Źródło: https://www.facebook.com/damian.marchlewiczHK/?fref=ts

Niewiele brakowało, by Damian na dobre porzucił gotowanie. Teraz łodzianin wygrywa ogólnopolski program kulinarny i zgarnia nagrodę 100 tysięcy złotych.

Czytaj więcej...

KONKURS! Wygraj książkę Hummus, za’atar i granaty

KONKURS! Wygraj książkę „Hummus, za’atar i granaty”

We wtorek w empiku odbędzie się spotkanie z Samar Khanafer, którego nie powinien przegapić żaden miłośnik kuchni bliskowschodniej. Autorka wydała właśnie piękną książkę o kuchni libańskiej, którą możecie wygrać w naszym konkursie.

Czytaj więcej...

4 powody, dla których nie powinieneś otwierać restauracji

4 powody, dla których nie powinieneś otwierać restauracji

Prawie każdego miłośnika jedzenia i gotowania nachodzi czasem myśl, by otworzyć własną restaurację. W 9 na 10 przypadków jest to koszmarny pomysł z góry skazany na klęskę. Aby oszczędzić niedoszłym restauratorom bankructwa, a ich gościom bólu brzucha podpowiadamy, dlaczego nie warto podążać za głosem gastronomicznego serca.

Czytaj więcej...

Jak zachowywać się w restauracji żeby nie doprowadzić obsługi do szału

Czego nie robić w restauracji żeby nie doprowadzić obsługi do szału

Wiele zostało już powiedziane o tym, jak wobec gości powinien zachowywać się personel restauracji. A jak to działa w drugą stronę? Oto kilka porad, jak być wzorowym gościem restauracji.

Czytaj więcej...

Kolacje w kontekście – niezwykłe spotkania przy stole

Kolacje w kontekście fot. Paulina Zatorska

Niedawno minął rok od pierwszej Kolacji w kontekście – wydarzenia, które zapoczątkowało cykl niezwykłych spotkań kulinarnych łączących pyszne jedzenie, muzykę na żywo i tematyczne atrakcje. Wszystko serwowane w nietypowych wnętrzach przez Anię i Emilię we współpracy z najciekawszymi łódzkimi szefami kuchni.

Czytaj więcej...

Książka Proste drinki – konkurs

Fot: Proste drinki

Fajne przepisy, proste receptury i praktyczna forma wydania – tak w największym skrócie można opisać książkę Agnieszki Skupieńskiej, którą możecie wygrać w naszym konkursie.

Czytaj więcej...

Gdzie szukać Azji w Łodzi?

Gdzie szukać Azji w Łodzi?

Choć liczba „chińskich” budek w naszym mieście nie jest mała, to dobrych restauracji z azjatycką kuchnią jest u nas jak na lekarstwo. To dziwne, bo kulinarna oferta tej części świata jest niezwykle bogata, różnorodna i dosyć powszechnie lubiana.

Czytaj więcej...

Lodowy ranking rozstrzygnięty

Lody

Dziękujemy za wszystkie oddane głosy. Sprawdźcie, kto wygrał lodowy plebiscyt.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły