Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today issobota,16grudzień,2017

W piątek rusza nowy Before Food Market

Share

Fot: Before Food MarketZmieniona formuła, nowe restauracje i wystawcy oraz letni ogródek – już jutro Piotrkowska 217 zaprasza na otwarcie Before Food Marketu w jego nowej odsłonie.

W najbliższych dniach sporo się będzie działo przy Piotrkowskiej 217. Po dwóch tygodniach przerwy rusza odświeżony Before Food Market, otworzą się dwa nowe lokale stacjonarne, a Szkoła Gotowania zaprosi na francuskie specjały. Poza kulinarnymi wydarzeniami planowane są także inne atrakcje (np. niedzielny targ staroci), a jeśli tylko pogoda dopisze, smakołyki kupione na targu będzie można spożyć nie tylko we wnętrzu, ale również w nowym ogródku letnim, który docelowo będzie dysponował aż 150 miejscami! Czas odsłonić karty i zobaczyć, kto od piątku będzie stacjonował w Markecie.

Fot: Before Food Market

Uwaga stali bywalcy, zmieniają się godziny otwarcia Before Food Market. Teraz będzie on czynny w piątek w godzinach 15.00-23.00, w sobotę od 12.00 do 23.00, zaś w niedzielę od 10.00 do 18.00. Nową linię wizualną widać już na banerach, ale najważniejsze, to co w środku. Docelowo na miejscu ma funkcjonować 8 konceptów restauracyjnych i 10 wystawców delikatesowych. W piątek przywita nas pierwsza trójka, następne będą się regularnie pojawiać w kolejnych tygodniach. Czas odsłonić karty. Premierowa ekipa to piekarnia Montag, Sushi w dłoń i Gorąca Kiełbasiarnia. Tych miejsc chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Montag zadba nie tylko o najlepsze słodkie i wytrawne wypieki, ale również o aromatyczną kawę, w Sushi w dłoń spróbujecie handrolli, ale też ich świetnych ramenów, Gorąca Kiełbasiarnia przygotuje zaś wędliny własnego wyrobu, rosyjską soliankę i niemiecki currywurst. Za tydzień do wymienionego grona dołączy Lavash, który ugości bywalców kaukaskimi przysmakami.

Fot: Before Food Market

- Wystawcy zabiorą naszych gości w kulinarną podróż dookoła świata, ale dużą wagę przywiązujemy też do promowania lokalnych wytwórców – mówi Igor Owczarek, menager Before Food Market. W ten weekend do dyspozycji 10 pierwszych stoisk delikatesowych. Pierwszych, ponieważ produkty będą się regularnie zmieniać. Nie chodzi tu tylko o uatrakcyjnienie oferty, ale również możliwości rzemieślniczych producentów. Do wyboru między innymi zagrodowe sery, produkty wegańskie, a także orientalne przyprawy czy miody. Już teraz można też zdradzić, że za tydzień przy Piotrowskiej 217 pojawią się lody naturalne, i to od samej Łodziarni lody na okrągło, która już szykuje lodówki na swoje specjalności.

Lody najlepiej je się, gdy ciepło na dworze, ale Market ma więcej powodów, aby trzymać kciuki za aurę. Już w ten piątek przed Marketem zostanie rozstawiony letni ogródek – będą leżaki i oczywiście stoliki, które pozwolą na jedzenie na świeżym powietrzu, za tydzień pojawią się też kolorowe, przeciwsłoneczne żagle. Można tu wpadać na wieczorną imprezę, ale dzięki zmianom godzin funkcjonowania, również na weekendowe, leniwe śniadanie z lampą prosecco.

Fot: Before Food Market

Rozkład jazdy Before Food Market na najbliższe dni:

Środa: otwarcie Chill Bistro&Bar

Piątek:

  • Warsztaty kulinarne w Szkole Gotowania z Moniką Kochanek: „Francja i Wino : Quiche Lorraine i Tarta Tatin + francuskie wina”
  • Before Food Market – 15:00-23:00
  • Otwarcie lokalu PizzaTruck Garage – od 12:00

Sobota:

  • Warsztaty kulinarne w Szkole Gotowania z Tomkiem Janczewskim: „Mariaż polsko-francuski: foie grase z puree z jabłek i kruszonką z pieprzem”
  • Before Food Market – 11:00-23:00
  • Ciężarówka Kinnarps – 11:00-15:00

Niedziela:

  • Warsztaty kulinarne w Szkole Gotowania z Asią Banad: „ Francuski brunch: płonące naleśniki, jajka i szparagi”
  • Before Food Market: 10:00 -18:00
  • Targ Staroci i Swap Party dla mam i nie tylko : 10:00-18:00