Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today iswtorek,22sierpień,2017

Kuchnia czterech kultur U Kretschmera

Restauracja U KretschmeraDziś prezentujemy wam kolejną z łódzkich restauracji, która dba o podtrzymanie kulinarnych tradycji naszego miasta. Restauracja U Kretschmera działa od ponad 3 lat i od początku można w niej zjeść dania kuchni polskiej, żydowskiej, niemieckiej i rosyjskiej.

Czytaj więcej...

Tematyczne wieczory w Novo²

Novo lounge barJazz, muzyka klubowa lub hity lat 80., a również gotowanie na żywo. Tak od jakiegoś czasu wyglądają wieczory w Novo², czyli lounge barze hotelu Novotel.

Czytaj więcej...

Drugie urodziny Browaru Księży Młyn

Browar Księży Młyn

W ten weekend mamy gratkę nie tylko dla fanów rzemieślniczego piwa – na urodzinach Browaru Księży Młyn nie zabraknie także dobrego jedzenia.

Czytaj więcej...

Złota jesień, czekolada i Piotrkowska

Pijalnia czekolady E.Wedel

Pijalnię Czekolady E.Wedel przy Piotrkowskiej otwarto w lutym tego roku. My wybrałyśmy się na degustację teraz, gdy swoją premierę ma jesienna karta tej popularnej, kawiarnianej sieci.

Czytaj więcej...

O sztuce dawania (i przyjmowania) napiwków

O sztuce dawania (i przyjmowania) napiwków

Goście wręczają je coraz częściej, kelnerzy coraz bardziej na nich polegają. Napiwki stają się niepisanym standardem w restauracjach. Nadal jednak budzą sporo emocji. Nie zawsze wiemy, kiedy, jak i ile pieniędzy zostawić obsłudze albo co zrobić, gdy płacimy kartą i nie mamy przy sobie gotówki.

Czytaj więcej...

Oficjalne otwarcie restauracji DaVella per Amici

DaVella per Amici

Pokaz molekularny, koncerty, degustacja win i oczywiście stoły zastawione włoskimi przysmakami. Rezerwujcie czas na piątek i wpadajcie na imprezę DaVelli Per Amici.

Czytaj więcej...

Tawerna Sesja – na rynku już od 13 lat

Tawerna Sesja

Tego miejsca nie trzeba przedstawiać studentom Politechniki. Oto historia lokalu, który powstał z pasji do kuchni słonecznej Italii i żeglowania.

Czytaj więcej...

Comber z omletem i czekolada z oscypkiem

Restauracja u Kretschmera

Restauracja u Kretschmera reprezentowała Łódź na XI Mistrzostwach Polski w podawaniu baraniny.    Co najważniejsze, ekipa z szefem kuchni Maciejem Kowalskim na czele wróciła z Ustronia z pucharem za zajęcie trzeciego miejsca w zawodach.

Czytaj więcej...

Akademia fine dining II – Quale Restaurant od kuchni

quale restaurant

Jeszcze jedzenie czy już sztuka? Dziś podejrzymy od kuchni, jak w Quale przygotowuje się dania, które mają nie tylko świetnie smakować, ale tak samo dobrze wyglądać.

Czytaj więcej...

Poradnik III – w czasie remontu

Poradnik

Nasz poradnik dla osób planujących otwarcie restauracji wszedł w fazę remontu. To naprawdę zwariowany czas ostatnich przygotowań. Sprawdź, o czym powinieneś pamiętać, zanim zaprosisz gości na uroczyste otwarcie.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły