Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today iswtorek,22sierpień,2017

Bałkańska kuchnia w sercu Łodzi

Restauracja MontenegroJuż we wrześniu zobaczycie, jakie rewolucje w Montenegro przeprowadziła Magda Gessler, ale zanim odwiedzicie restaurację z TVN-em, zajrzyjcie do niej razem z nami.

Czytaj więcej...

Kuroneko – ramen i sushi prosto z Japonii

Restauracja Kuroneko

Kuroneko (po polsku Czarny kot) to niedawno otwarta restauracja przy Piotrkowskiej 217. To chyba jedyne miejsce w Łodzi, w którym zjecie ramen przygotowany przez rodowitą Japonkę.  

Czytaj więcej...

Akademia fine dining Quale Restaurant – część I

Quale Restaurant

To nie będzie zwykły wypad na obiad, bo w fine dining nie chodzi tylko o zaspokajanie głodu.  To uczta dla zmysłów, która zaczyna się już w progu restauracji.

Czytaj więcej...

Delikatesy Athina – kulinarna wyprawa do Grecji

Delikatesy Athina – kulinarna wyprawa do Grecji

Na zakupy do Athiny trafiają zarówno ci, którzy niedawno wrócili z Grecji i chcieliby wrócić do wakacyjnych smaków, jak i ci, którzy po prostu kochają fetę, oliwki czy retsinę.

Czytaj więcej...

Chimney Heaven – kołacze rodem z Węgier

Chimney Heaven

Mamy kolejne gorące otwarcie. Gorące, niczym ciastka wyjęte prosto z pieca Chimney Heaven – nowo otwartej kawiarni przy Narutowicza 25.

Czytaj więcej...

Biocoffee&more - Widzew doczekał się fajnej kawiarni

Biocoffee&more

Modny wystrój, ekologiczne produkty i śniadania serwowane od 9.02 rano.  Nie, to nie otwarcie kolejnego lokalu na Piotrkowskiej – Biocoffee ma swoją siedzibę przy Gorkiego 6/8.

Czytaj więcej...

Willa Impresja – nie tylko na imprezę okolicznościową

Willa Impresja – nie tylko na imprezę okolicznościową

To bardzo popularne miejsce w Pabianicach. Szczególnie wśród tych, którzy planują wesele, chrzest czy inną uroczystość. Ale Willa Impresja to nie tylko sala bankietowa, ale również sympatyczna restauracja na co dzień.

Czytaj więcej...

Na włoską pizzę do Aleksandrowa

Presto Aleksandrów

Letnie menu, karta orzeźwiających drinków, nowe pizze, a do tego kameralny ogródek. Dziś odwiedzamy Presto w Aleksandrowie.

Czytaj więcej...

Gotujemy z szefem kuchni restauracji Dzika Kaczka

Gotujemy z szefem kuchni restauracji Dzika Kaczka

Chef restauracji Dzika Kaczka zaprosił nas do swojej kuchni i pokazał jak przyrządzić roladki cielęce z zielonymi szparagami. Wykorzystajcie szparagowy sezon i przygotujcie w domu to pyszne danie.

Czytaj więcej...

Co słychać w Montagu?

Co słychać w Montagu?

Jeśli jesteście fanami chlebów, bagietek, bułek i ciast z Montagu, to jest duża szansa, że staniecie się jeszcze większymi wyznawcami tamtejszych wypieków. Jest co najmniej kilka powodów…

Czytaj więcej...

Podobne artykuły