Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isponiedziałek,24wrzesień,2018

Najlepszy łódzki blog kulinarny – konkurs dla blogerów

Konkurs dla blogerów

Już 25 maja Jemy w Łodzi świętować będzie swoje drugie urodziny. Z tej okazji przygotowaliśmy niespodziankę – konkurs dla łodzian, którzy kochają gotować i odwiedzać restauracje.

Czytaj więcej...

Restauracja na Facebooku

Facebook - logo

Fan page na profilach społecznościowych to prawie obowiązek dla podążających z duchem czasu firm, również restauracji. Niestety te rzadko kiedy mają ciekawy pomysł na swą obecność w internecie.

Czytaj więcej...

O przyszłości Piotrkowskiej

Ulica Piotrkowska

Długi majowy weekend to tradycyjnie początek sezonu ogródkowego na Piotrkowskiej. W tym roku tematem numer jeden jest jednak nie kolor parasoli, a trwający na ulicy remont.

Czytaj więcej...

Desery w restauracjach – które polecacie?

ciasto

To miał być ranking pięciu najciekawszych słodkości serwowanych przez łódzkie lokale, a w zamian wyszła rozprawka na temat deserów. Może Wy pomożecie stworzyć top listę Jemy w Łodzi?

Czytaj więcej...

Dokąd w Łodzi wybrać się na wielkie żarcie?

Wielkie Żarcie

Kiedy ostatnio pytałyśmy was, czemu nie chodzicie do dobrych restauracji, najczęściej podawanym powodem były zbyt małe porcje i kiepska relacja ilości do ceny. Dziś pytamy was zatem, w których łódzkich restauracjach można najeść się smacznie, do syta i nie zbankrutować.

Czytaj więcej...

Tych restauracji już nie odwiedzicie

Spieszmy się odwiedzać łódzkie restauracje, tak szybko odchodzą

Rynek, również gastronomiczny, nie zna litości. Ktoś musi zginąć, by zrobić miejsce dla nowych lokali, gdyż niestety miłośników stołowania się poza domem nie przybywa w proporcjonalnym tempie. Na kogo padło tym razem?

Czytaj więcej...

Dlaczego nie chodzicie do dobrych restauracji?

Dlaczego nie chodzicie do dobrych restauracji?

Niewiele jest dla mnie tak smutnych widoków, jak puste stoliki w dobrej restauracji. Zwłaszcza, gdy w pobliskim fast foodzie ciężko znaleźć wolne miejsce.

Czytaj więcej...

Jajko gotowane w niskiej temperaturze

Sixtynine

Dzięki Kamilowi Bednarkowi z Sixtynine Bar&Restaurant możemy w domowym zaciszu poeksperymentować z podstawami kuchni molekularnej. Razem przygotujemy jajko gotowane w niskiej temperaturze na ziemniaczanym makaronie z pieczoną, białą kiełbasą.

Czytaj więcej...

Kolory wina - jajka na 5 sposobów

Kolory Wina NoBo Hotel

Zbliżają się święta, więc i na Jemy w Łodzi nie mogło zabraknąć wielkanocnego akcentu. Trzech różnych szefów kuchni przedstawi trzy oryginalne propozycje na przygotowanie jajek.

Czytaj więcej...

YEMY R.I.P.

YEMY

Nie wiem, czy to kwestia piątku czy też pogody, ale zebrało mi się na wspomnienia. Czy pamiętacie bary kanapkowe Yemy? Ach, co to były za czasy, kiedy na gorącą kanapkę czekało się ponad pół godziny.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły