Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isponiedziałek,18grudzień,2017

Ponad 50 knajp otwartych w 2016 – sprawdź, w ilu z nich byłeś

otwarcia 2016

Kulinarna zabawa na dobre otwarcie nowego roku - rozwiąż test łódzkiego foodie.

Czytaj więcej...

Nietypowy przewodnik po musujących trunkach

wino musująceCzy wiecie, że szampan dobrze komponuje się z chipsami, a drucik na korku powinien być zakręcony siedem razy? Jeśli nie wiecie, warto się przygotować przez nadchodzącym sylwestrem.

Czytaj więcej...

2016 w łódzkiej gastronomii

podsumowanie 2016Koniec roku sprzyja podsumowaniom. Będzie o nowych otwarciach, festiwalach i konkursach, ale również o aferze alkoholowej, która całkiem nieźle namieszała w mieście.

Czytaj więcej...

Kuchnie Świata – sklep dla profesjonalistów i amatorów gotowania

Kuchnie Świata – sklep dla profesjonalistów i amatorów gotowania

Każdy kto gotuje i lubi kulinarne eksperymenty z pewnością wie, że kluczem do różnorodnej, ciekawej kuchni są dobre produkty. Firma Kuchnie Świata od 20 lat dba, by żadnemu kucharzowi – amatorowi czy profesjonaliście nie zabrakło składników z najodleglejszych nawet zakątków globu.

Czytaj więcej...

Znamy najlepszego łódzkiego blogera kulinarnego 2016!

Najlepszy kulinarny blog 2016Za nami gorące dwa tygodnie plebiscytu i tysiące oddanych głosów. Dla jednego z blogerów mamy prezent na święta – tytuł najlepszego łódzkiego bloga kulinarnego 2016.

Czytaj więcej...

Przepis na marynowanego śledzia szefa kuchni Restauracji u Kretschmera

Restauracja u KretschmeraChcielibyście przygotować na Wigilię coś nowego i ciekawego? Jak co roku podpowiadamy fajny przepis – tym razem o pomoc poprosiłyśmy szefa kuchni Macieja Kowalskiego.

Czytaj więcej...

Sous vide w domowej kuchni z Morning Home

Sous vide w domowej kuchni z Morning Home fot. FB Morning Home

Przyrządzanie potraw metodą sous vide ma mnóstwo zalet i od lat święci triumfy w nowoczesnych restauracjach. Dotychczas technika ta była zarezerwowana dla profesjonalistów, głównie ze względu na wysokie ceny niezbędnego sprzętu. Marka Morning Home wprowadza jednak na polski rynek urządzenia stworzone z myślą o domowej kuchni.

Czytaj więcej...

KONKURS! Poznaj Żółty Przewodnik Gault&Millau

KONKURS! Poznaj Żółty Przewodnik Gault&Millau

Od premiery tegorocznej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau minęły dwa tygodnie. Znamy już wszystkie wyróżnione w nim restauracje, ale pora przyjrzeć się samemu wydawnictwu, bo znajdziecie w nim znacznie więcej niż tylko kulinarne rekomendacje.

Czytaj więcej...

Kumpir – pieczony ziemniak prosto z Turcji

Grill&KumpirZiemniak w chrupiącej skórce, a w środku masło, żółty ser i dowolne dodatki. Kto ma ochotę na turecki przysmak?

Czytaj więcej...

Pomysł na kulinarny prezent

Łódzka Kuchnia Czterech Kultur

Nie macie jeszcze wszystkich prezentów? My mamy super pomysł - książkę o łódzkiej kuchni z dedykacją autorek.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły