Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today ispiątek,20październik,2017

Najlepszy pomysł na prezent związany z Łodzią

Łódzka Kuchnia Czterech Kultur

Coraz bliżej święta, jeśli więc nie macie jeszcze fajnego pomysłu na firmowe lub prywatne prezenty, my mamy dobrą podpowiedź - książkę Łódzka Kuchnia Czterech Kultur.

Czytaj więcej...

Piwnica Łódzka – najlepsze knedle w mieście

Piwnica ŁódzkaPiwnica Łódzka to miejsce, do którego zawsze chętnie wracam. Tym razem pretekstem jest premiera jesiennych dań oraz menu z gęsiną.

Czytaj więcej...

Wszystko, co powinniście wiedzieć o ramenie

Wszystko, co powinniście wiedzieć o ramenie

Już 17 listopada, wspólnie z Kuchniami Świata zaprosimy was na pierwszy łódzki Ramen Festival. Zanim wybierzecie się do restauracji próbować konkursowych zup, przeczytajcie nasz krótki przewodnik po świecie ramenu.

Czytaj więcej...

Kuchnia czterech kultur U Kretschmera

Restauracja U KretschmeraDziś prezentujemy wam kolejną z łódzkich restauracji, która dba o podtrzymanie kulinarnych tradycji naszego miasta. Restauracja U Kretschmera działa od ponad 3 lat i od początku można w niej zjeść dania kuchni polskiej, żydowskiej, niemieckiej i rosyjskiej.

Czytaj więcej...

ato sushi – doskonałe sushi i najlepsza obsługa

ato sushi – doskonałe sushi i najlepsza obsługa

ato sushi to jeden z tych lokali, które doceniają nie tylko łodzianie, ale także goście z innych miast, którzy potrafią przejechać setki kilometrów żeby go odwiedzić. Nic dziwnego. Od blisko sześciu lat serwują tu doskonałe sushi, a atmosfera panująca w tym miejscu oczaruje każdego. Najlepszym dowodem są aż trzy Łódzkie Nagrody Kulinarne, które zdobyła restauracja.

Czytaj więcej...

Affogato – najlepsza łódzka restauracja roku

Affogato – najlepsza łódzka restauracja roku

Restauracji Affogato nie trzeba chyba przedstawiać żadnemu łódzkiemu miłośnikowi jedzenia. W ciągu dziewięciu lat działalności, lokal dowodzony przez szefa kuchni Macieja Rosińskiego zbudował silną pozycję na lokalnej mapie kulinarnej, której potwierdzeniem są liczne nagrody, w tym aż trzy Łódzkie Nagrody Kulinarne 2016.

Czytaj więcej...

Tematyczne wieczory w Novo²

Novo lounge barJazz, muzyka klubowa lub hity lat 80., a również gotowanie na żywo. Tak od jakiegoś czasu wyglądają wieczory w Novo², czyli lounge barze hotelu Novotel.

Czytaj więcej...

Drugie urodziny Browaru Księży Młyn

Browar Księży Młyn

W ten weekend mamy gratkę nie tylko dla fanów rzemieślniczego piwa – na urodzinach Browaru Księży Młyn nie zabraknie także dobrego jedzenia.

Czytaj więcej...

Złota jesień, czekolada i Piotrkowska

Pijalnia czekolady E.Wedel

Pijalnię Czekolady E.Wedel przy Piotrkowskiej otwarto w lutym tego roku. My wybrałyśmy się na degustację teraz, gdy swoją premierę ma jesienna karta tej popularnej, kawiarnianej sieci.

Czytaj więcej...

O sztuce dawania (i przyjmowania) napiwków

O sztuce dawania (i przyjmowania) napiwków

Goście wręczają je coraz częściej, kelnerzy coraz bardziej na nich polegają. Napiwki stają się niepisanym standardem w restauracjach. Nadal jednak budzą sporo emocji. Nie zawsze wiemy, kiedy, jak i ile pieniędzy zostawić obsłudze albo co zrobić, gdy płacimy kartą i nie mamy przy sobie gotówki.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły