Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today ispiątek,20październik,2017

Oficjalne otwarcie restauracji DaVella per Amici

DaVella per Amici

Pokaz molekularny, koncerty, degustacja win i oczywiście stoły zastawione włoskimi przysmakami. Rezerwujcie czas na piątek i wpadajcie na imprezę DaVelli Per Amici.

Czytaj więcej...

Wybierz najlepszą restaurację roku

Wybierz najlepszą restaurację roku - fot. pixabay.com

Pod koniec września rozdamy pierwsze Łódzkie Nagrody Kulinarne. Od dzisiaj możecie głosować na swoich faworytów w kategorii Najlepsza Restauracja – Nagroda Publiczności.

Czytaj więcej...

Nominacje do Łódzkich Nagród Kulinarnych – cz. 2

Nominacje do Łódzkich Nagród Kulinarnych – cz. 2

We wtorek poznaliśmy pierwsze restauracje, kawiarnie i osoby nominowane do Łódzkich Nagród Kulinarnych 2016. Dziś pora przedstawić kolejnych, którzy powalczą o tytuł najlepszego w swojej kategorii.

Czytaj więcej...

Tawerna Sesja – na rynku już od 13 lat

Tawerna Sesja

Tego miejsca nie trzeba przedstawiać studentom Politechniki. Oto historia lokalu, który powstał z pasji do kuchni słonecznej Italii i żeglowania.

Czytaj więcej...

Łódzkie Nagrody Kulinarne – nominacje cz. 1

Łódzkie Nagrody Kulinarne – nominacje cz. 1

Pora przedstawić restauracje, kawiarnie i osoby nominowane do pierwszej edycji Łódzkich Nagród Kulinarnych. Nagrody rozdane zostaną pod koniec września, a dzisiaj prezentujemy lokale nominowane w czterech z dziesięciu kategorii.

Czytaj więcej...

Comber z omletem i czekolada z oscypkiem

Restauracja u Kretschmera

Restauracja u Kretschmera reprezentowała Łódź na XI Mistrzostwach Polski w podawaniu baraniny.    Co najważniejsze, ekipa z szefem kuchni Maciejem Kowalskim na czele wróciła z Ustronia z pucharem za zajęcie trzeciego miejsca w zawodach.

Czytaj więcej...

Łódzkie Nagrody Kulinarne 2016

Łódzkie Nagrody Kulinarne

Planowałyśmy to wydarzenie od kilku miesięcy i wreszcie możemy oficjalnie je ogłosić. Pod koniec września rozdamy pierwsze Łódzkie Nagrody Kulinarne.

Czytaj więcej...

Akademia fine dining II – Quale Restaurant od kuchni

quale restaurant

Jeszcze jedzenie czy już sztuka? Dziś podejrzymy od kuchni, jak w Quale przygotowuje się dania, które mają nie tylko świetnie smakować, ale tak samo dobrze wyglądać.

Czytaj więcej...

Poradnik IV – tworzymy menu restauracji

Poradnik IV – tworzymy menu restauracji fot. pixabay.com

Tworząc menu restauracji trzeba pamiętać o wielu kwestiach. W czwartej części naszego poradnika dla przyszłych restauratorów zebrałyśmy te, o których często się zapomina.

Czytaj więcej...

10 lat Tawerny Pepe Verde

10 lat Tawerny Pepe Verde

Rynek gastronomiczny nie należy do łatwych i przetrwanie na nim 10 lat to prawdziwy sukces, a właśnie tyle czasu działa łódzka Tawerna Pepe Verde. Pamiętacie początki tej restauracji?

Czytaj więcej...

Podobne artykuły