Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isniedziela,20sierpień,2017

American Bull – teraz przy Piotrkowskiej

Share

American BullPamiętacie restaurację z amerykańskimi stekami w Manufakturze? Zamknęła się kilka miesięcy temu, a teraz otworzyła w nowej lokalizacji.

W American Bull rządziły steki i burgery, w wystroju restauracja nawiązywała do amerykańskiego dinera. Koncepcja pozostała taka sama, zmieniła się za to lokalizacja – teraz siedzibą lokalu jest Piotrkowska 64 (wcześniej Quo Vadis, wcześniej Bavaria czy Tyrol, jeszcze wcześniej Quo Vadis, a bardzo dawno temu Beroko). Bez problemu znajdziemy tu akcenty znane z Manufaktury – bordowe kanapy, tablice rejestracyjne amerykańskich samochodów czy rozstawione na każdym stoliku butelki z ketchupem Heinz’a.

American Bull

Znajomo wygląda także menu. Na początek pancakes – zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko, na przykład z szynką, pieczarkami i jajkiem sadzonym, z krewetkami, cukinią i chilli, zaś w odsłonie deserowej z syropem klonowym czy nutellą i bananem. Zanim przejdziemy do najważniejszej części menu, wołowiny skosztować można już wcześniej w meksykańskiej zupie (15 zł) i sałatce z przesmażonymi plastrami mięsa, dressingiem sojowo-paprykowym i świeżymi warzywami (27 zł).

American Bull

Czas na danie główne. Najtańszy wegetariański burger kosztuje tu 18 zł, dwa złote droższa jest bułka z kotletem drobiowym, za propozycje z sezonowaną wołowiną trzeba zapłacić od 22 do 36 zł za podwójnego burgera w rozmiarze XXL (wszystkie podawane są z sałatką Coleslaw i frytkami). Clou programu to oczywiście steki:   Angus Black Steak (200 g - 38 zł), Rib Eye Steak (250 g – 42 zł), T-Bone Steak (450 g – 68 zł), stek z wołowiny argentyńskiej (200 g – 54 zł) oraz polędwica wołowa (200g – 66 zł). W cenie każdego dania są frytki, sałatka i sos. Jeśli nie pamiętacie cennika z Manu, podpowiadamy – obecne ceny są o kilka złotych niższe.

American Bull

Poza stekami i burgerami w American Bull można też zjeść poliki wołowe, steka z tuńczyka, mule czy wyjątkowo popularne wśród gości pikantne żeberka z grilla (28 zł) i oczywiście napić się napojów z procentami lub bez. Na okres letni przygotowano dodatkową kartę z granitami i smoothies (ceny między 10-12 zł).  Od poniedziałku do czwartku American Bull otwarty jest od 11.00 do 22.00, godzinę dłużej pracuje w piątki i soboty, godzinę krócej w niedziele.