Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today ispiątek,24listopad,2017

Ramen Festival - restauratorzy na start!

Share

Ramen FestivalŁodzianie pokochali ramen, więc nawet przez chwilę nie wahałyśmy się nad drugą edycją festiwalu. Od dziś czekamy na zgłoszenia restauracji, a na wielką ramenową ucztę zapraszamy w drugiej połowie listopada.

Ktoś jeszcze nie wie, czym jest ramen? Odsyłamy do naszego tekstu z ubiegłego roku, który zainicjował akcję pod tytułem Ramen Festival. Innych (w domyśle: zagorzałych fanów ramenu) już teraz zapraszamy na kolejną edycję naszej imprezy, która odbędzie się w drugiej połowie listopada.

Ramen Festival

Przypominamy, w ubiegłym roku w wydarzeniu wzięło udział 10 restauracji, a w rywalizacji zwyciężył Sushi Zielony Chrzan. „Gęsi Ramen” szefa kuchni Pawła Niewiadomskiego inspirowany był kuchnią japońską i polską, był przygotowany na bazie palonych kości wołowych, gęsiny i warzyw z własnej produkcji makaronem i dodatkami: jajkiem ajitsuke z półpłynnym żółtkiem, plastrami wędzonej piersi gęsi, jarmużem, brukselką, rzodkiewką, edamame, grzybami shitake i mun, marynowanym japońskim czosnkiem i szczypiorem. O Boże, jakie to było dobre!

Ramen Festival

Konkurencja już w tamtym roku była silna, teraz będzie jeszcze lepiej. Już wiemy, że Zielony Chrzan zaczyna przygotowania do imprezy, a my zapraszamy innych uczestników. Co trzeba zrobić? Zgłosić swój udział w festiwalu, to znaczy - przygotować pyszny ramen i na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. wysłać nam jego nazwę, krótki opis, cenę i zdjęcie (w poziomie). To wszystko trzeba zrobić do końca października. Zasady: danie ma być przygotowane specjalnie na festiwal (info dla tych, którzy mają ramen w karcie), zastrzegamy sobie też prawo nieprzyjęcia restauracji do wydarzenia.

Ramen Festival

Podczas pierwszej edycji Ramen Festival lokale przygotowały kilka tysięcy porcji dania – w tym roku zamierzamy pobić ten rekord. To nasz rogrzewająco-kulinarny prezent dla łodzian, aby pomóc im przerwać smutny listopad J