Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isśroda,12grudzień,2018

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Share

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Do wiosennej edycji Restaurant Week został już niespełna miesiąc. Pora poznać łódzkie restauracje, które wezmą udział w festiwalu i zarezerwować stoliki na kulinarną ucztę.

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Festiwal Najlepszych Restauracji zawita do naszego miasta już po raz piąty. W minionych latach impreza cieszyła się nie tylko dużym zainteresowaniem łodzian, ale także przyniosła naszym restauracjom sukcesy na ogólnopolską skalę. Rok temu Cztery Ściany okazały się najlepszą festiwalową restauracją nie tylko w Łodzi, ale również w kraju. Nie dziwi zatem, że w zbliżającej się edycji weźmie udział rekordowa liczba lokali – będzie ich aż 41.

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Idea festiwalu jest prosta i znana jego uczestnikom. Każda z restauracji przygotowuje popisowe menu degustacyjne składające się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej cenie 49 zł. Menu dostępne jest w dwóch opcjach, z których jedna jest zazwyczaj wegetariańska. Wszystkich spróbować możecie przez cały czas trwania Restaurant Week, czyli od 18 do 30 kwietnia. Wizyta z lokalu wymaga wcześniejszej rezerwacji stolika, których możecie dokonywać od dzisiaj za pośrednictwem strony www.RestaurantWeek.pl. Każdy z gości może zrecenzować wizytę i swoje festiwalowe doświadczenie. Na tej podstawie wyłaniani są zwycięzcy wydarzenia.

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Wybór restauracji jest naprawdę duży, a festiwal daje świetną okazję do odwiedzenia nie tylko ulubionych i sprawdzonych lokali, ale także tych, w których jeszcze nie byliście. Zachęca do tego hasło tej edycji – „Chodźmy do restauracji!”. Mamy nadzieję, że pogoda dopisze i będzie sprzyjała odwiedzinom w festiwalowych restauracjach. Bo jesteśmy przekonane, że łódzkie lokale kolejny raz zaprezentują wysoki poziom i będziemy mieli okazję spróbować ciekawych i kreatywnych dań.

Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week

Poznajcie uczestników wiosennego Restaurant Week:

Angelo Ristorante
Browar Księży Młyn
Chill Bistro & Bar
Cztery Ściany
DaVella
Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***)
Essenza Italiana
Farina Bianco
Fatamorgana
Filharmonia Smaku
Four Colors (Double Tree by Hilton****)
Gęsi Puch
Grand Galeria 7.15 (Grand Hotel***)
King Kong
Klub Wino
Kolorowe Gary
Kolory Wina (NoBo Hotel***)
LaVende Bistro
Lokal
Łódź Podwodna
MITMI restobar
MOTYWY
NOVO2 (Novotel****)
NÓŻ
Otwarte Drzwi
Piotrkowska Klub 97
Piwnica Łódzka
Restauracja Panorama
Restauracja Zielona
Revelo
Ristorante Mare e Monti
Róża Wiatrów (Kasor**** Resort & Spa)
Sendai Sushi
Stare Kino by Antoine Lopez
Szpulka Bar&Bistro
Szwalnia Smaków
Szyby Lustra
Tari Bari Osteria
Trattoria Italiana
U Kretschmera (Tobaco Hotel)
Wall Street BBQ