Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isczwartek,18lipiec,2019

Magiczny wieczór w Kolorach Wina

Share

Kolory Wina NoBo Hotel

Kuchnia molekularna ma w sobie coś z magii, dlatego też na specjalnym wieczorze przygotowanym przez NoBo Hotel zmierzy się szef kuchni tutejszej restauracji z Sławomirem Piestrzeniewiczem – najlepszym polskim iluzjonistą.

To będzie niezwykły wieczór. Za jego magiczną stronę odpowiedzialny będzie dwukrotny wicemistrz Światowych Kongresów Iluzji znany pod pseudonimem Arsène Lupin, za kulinarną – wielokrotnie nagradzany szef kuchni Jarosław Bieńkowski. Będzie przepowiadanie przyszłości, odgadywanie myśli, nas najbardziej interesuje jednak kuchnia molekularna.

Kolory Wina NoBo Hotel

Na rozbudzenie kubków smakowych ravioli owocowe na papierze z gruszki, w roli przystawki łosoś gotowany w niskiej temperaturze na emulsji paprykowo-pomarańczowej z ciepłą galaretką o smaku chrzanu. Nie dość oryginalnie? Przejdźmy więc do dania głównego, którym jest pierś perliczki przygotowana metodą sous-vide muśnięta ziemniaczanym puree z syfonu z karmelizowanym sosem borowikowym na bazie czerwonego wina oraz marchewką gotowaną w pomarańczy. Nie mogło zabraknąć też czegoś słodkiego. Wieczór zakończy mus brzoskwiniowy zamknięty w skorupce nitro podany na czekoladowym pyle, podany z chipsem z brązowego cukru.

Termin: 1 września 2012 (sobota)
Miejsce: Restauracja Kolory Wina (NoBo Hotel, ul. Liściasta 86)
Koszt: 135 zł od osoby