Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isśroda,14listopad,2018

Rusza jesienna edycja Restaurant Week

Share

Jesienny Restaurant Week

Już jutro rusza kolejna, jesienna edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. Sprawdźcie, które lokale przygotowały festiwalowe menu i dokąd warto się wybrać.

Jesienna edycja Restaurant Week ruszy 17 października i potrwa aż do końca miesiąca. To wyjątkowo dużo czasu żeby odwiedzić wszystkie lokale biorące udział w wydarzeniu. A jest ich ponad 20. Każdy z nich przygotował dla goście specjalne, popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Menu dostępne jest w dwóch wariantach, z których jeden jest zazwyczaj wegański lub wegetariański. Każdy zestaw oferowany jest w specjalnej festiwalowej cenie 49 zł. Stoliki jak zawsze możecie rezerwować na stronie www.restaurantweek.pl, na której znajdziecie też pełne opisy menu.

Jesienny Restaurant Week w Czterech Ścianach

Tym razem inspiracją dla szefów kuchni jest hasło „Destynacja restauracja”, które odnosi się do kulinarnych podróży, w jakie zabierają nas festiwalowe restauracje. Dzięki daniom, składnikom i przyprawom z różnych zakątków świata możemy wybrać się w kulinarną podróż do najbardziej nawet odległych miejsc. Na gości, jak zawsze, czekają też niespodzianki od partnerów Restaurant Week oraz specjalny konkurs. W każdej restauracji biorącej udział w Restaurant Week możecie zrobić zdjęcie festiwalowej potrawy, umieścić je na Facebooku lub Instagramie oznaczając restaurację, w której zostało zrobione oraz używając konkursowych hashtagów. Do wygrania jest przelot do Włoch i kolacja w najlepszej restauracji świata - Massimo Bottura - Osteria Francescana oraz inne nagrody ufundowane przez partnerów wydarzenia.

Jesienny Restaurant Week w Filharmonii Smaku

Ale Restaurant Week to także wydarzenia towarzyszące. W tej edycji zaplanowano przedfestiwalową imprezę w klubie Abracadabra, która odbędzie się 19 października. Wejdziecie na nią za darmo podając hasło Restaurant Week, a dodatkowo możecie zgarnąć koktajl festiwalowy Martini Tonic w prezencie - wystarczy, że informacją o wydarzeniu podzielicie się ze znajomymi. Drugim wydarzeniem jest komentowana degustacja win z USA, w trakcie której spróbujecie sześci win kalifornijskich. Spotkanie odbędzie się w wine barze Dwa Przez Cztery 25 października o godzinie 18.30, a poprowadzi je Artur Zarzycki.

Lista festiwalowych restauracji:

Angelo Ristorante
Cztery Ściany
Dzika Kaczka
Farina Bianco
Fatamorgana
Filharmonia Smaku
Heksagon
Klub Wino
LaVende Manufaktura
Lokal
MITMI restobar
MOTYWY
Piwnica Łódzka
Powidok - Restauracja Autorska
Quale Restaurant
Revelo
Róża Wiatrów
Sote - NoBo Hotel
Szwalnia Smaków
Szyby Lustra
Wall Street BBQ
Zakład Gastronomiczny
Zielona Restauracja Wegańska i Wegetariańska