Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today ispiątek,20wrzesień,2019

Wydarzenia towarzyszące Jemy w Łodzi Food Fest

Share

Jemy w Łodzi Food Fest 2019 – wydarzenia towarzyszące

Jemy w Łodzi Food Fest 2019 rusza już za tydzień. Zanim poznacie wszystkich uczestników i ich festiwalowe dania, zapraszamy was na wydarzenia towarzyszące największemu, kulinarnemu świętu miasta. W ciągu 14 festiwalowych dni zaplanowaliśmy dla was blisko 30 warsztatów, wykładów, szkoleń i prelekcji.

Wydarzenia towarszyszące są ważną częścią Jemy w Łodzi Food Fest. Ta impreza ma za zadanie promować łódzkie restauracje, ich ofertę, ale także edukować i dostarczać kulinarnej rozrywki amatorom gotowania i jedzenia, kucharzom, restauratorom, blogerom kulinarnym i oczywiście dzieciakom. Trzynaście z czternastu festiwalowych dni wypełnionych będzie warsztatami, spotkaniami,  szkoleniami i degustacjami. Do tego sushi night, kino kulinarne i zawody w jedzeniu burgerów na czas. Będzie się działo! A dzięki naszym partnerom udział w wydarzeniach jest bezpłatny lub dostępne są one w bardzo atracyjnych cenach. Od dzisiaj możecie rezererwować miejsca na wszystkie eventy, których pełną listę najdziecie poniżej.

Wydarzenia towaryszące Jemy w Łodzi Food Fest 2019:

10 WRZEŚNIA – WTOREK

11.00 – Azjatyckie inspiracje – szkolenie dla kucharzy z Dariuszem Richterem

W Europie trwa szał na azjatyckie smaki, a kucharze coraz częściej wykorzystują je w swojej rodzimej kuchni. Aby umiejętnie korzystać z dobrodziejstw kuchni Korei, Tajlandii, Wietnamu czy Japonii należy lepiej poznać ich specyfikę: kulturę, podstawowe pojęcia i smaki. W tej świat wprowadzi kucharzy Dariusz Richter, który od ponad 20 lat specjalizuje się w kuchni azjatyckiej. Wykład połączony z pokazem kulinarnym będzie obejmował również tematykę łączenia się smaków i ich odpowiedniej kompozycji.  

Miejsce: studio kulinarne Book&Cook, OFF Piotrkowska
Zgłoszenie: https://www.bookandcook.com.pl/warsztaty.html [
Liczba miejsc: 5-20
Godzina: 11.00
Cena: bezpłatne dla kucharzy z łódzkich restauracji, 100 zł dla amatorów

18.00 – Jedz świadomie! – prelekcja Dariusza Richtera

Dbanie środowisko obejmujące wszystkie aspekty życia, włącznie ze sposobem odżywiania. Staramy się wybierać produkty, które są dobre dla nas i naszej diety, ale każdy nasz wybór dotyczący jedzenia ma wpływ na nasze otoczenie i przyrodę – od sklepu, w którym robimy codzienne zakupy, poprzez to, co w nich kupujemy, aż po to, co wyrzucamy do śmieci. Czy sięgając po banany bio zastanawiacie się, jak są zapakowane albo jaką drogę musiały przebyć do waszego osiedlowego sklepu? Technolog żywienia Dariusz Richter opowie nam w jaki sposób nasze wybory żywieniowe wpływają na środowisko naturalne oraz poda kilka wskazówek, jak jeść świadomie i odpowiedzialnie.

Miejsce: studio kulinarne Book&Cook, OFF Piotrkowska
Zgłoszenie: brak (wstęp wolny)
Liczba miejsc: 10-40
Cena: bezpłatne

11 WRZEŚNIA – ŚRODA

18.00 – Słodkie wspomnienie wakacji – słodkie warsztaty Asi Banad z udziałem Oli Radomskiej

Kruche babeczki pasteis de nata z Portugali, churros z Hiszpanii i orzechowa baklava prosto z Grecji – spod ręki Asi Banad wychodzą słodkości nie tylko pyszne, ale też piękne. Na wspólne wspomnienie wakacji Asia zaprosi wraz z Olą Radomską, autorką bloga Mam wątpliwość. Na pewno będziecie się świetnie bawić, ale dzięki udziałowi w spotkaniu wesprzecie też cel charytatywny wskazany przez Olę, na który zostanie przeznaczona połowa wynagrodzenia za warsztaty. 

Miejsce: studio kulinarne Book&Cook OFF Piotrkowska
Zgłoszenie: https://www.bookandcook.com.pl/warsztaty.html
Liczba miejsc: 5-25
Cena: 100 zł

12 WRZEŚNIA – CZWARTEK

11.00 – Jak wybrać najlepszą ofertę piw dla restauracji - warsztaty dla restauratorów

Dużo mówi się o łączeniu jedzenia z alkoholem – tym razem zajmiemy się tematem piwa. Marek Puta z Piwoteki przedstawi najbardziej popularne obecnie style piwne, szerzej poruszy temat foodpairingu oraz przeprowadzi degustację komentowaną wybranych piw.

Miejsce: Piwoteka Narodowa (6 sierpnia 1/3)
Zgłoszenie: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc: 25
Cena: bezpłatne, dla amatorów 100 zł

18.00 – Warsztaty lodowe z Lód Miód

Jeżeli kochacie lody, nie może was zabraknąć na tym spotkaniu. Ekipa Lód Miód opowie wam, jak wygląda produkcja naturalnych smaków, następnie sprawdzicie jak smakują lody prosto z maszyny i pod okiem doświadczonych technologów sami przygotujecie i ozdobicie lody na patykach. Część na pewno zostanie zjedzona już na miejscu, ale resztę będziecie mogli zabrać dla bliskich do domu.

Miejsce: Pracownia Lód Miód, ul. Osobliwa 5b
Zgłoszenie: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc: 6-12
Cena: 130 zł

13 WRZEŚNIA – PIĄTEK

17.00 – Czekolada i wytrawne dodatki – czekoladowe warsztaty z degustacją

W królestwie czekolady przy Piotrkowskiej 217 dowiecie się, jak produkuje się ten słodki przysmak, spróbujecie prażonych ziaren kakaowca, wypijecie kilka rodzajów pitnej czekolady, nauczycie się temperować czekoladę i oczywiście przygotujecie własną tabliczkę.  Co ciekawe, tym razem w roli dodatków nie pojawią się jedynie owoce, orzechy czy kokos – w tym roku uczestnicy będą eksperymentować z wytrawnymi dodatkami, takimi jak salami, oliwki czy wędzony ser.

Miejsce: Manufaktura Czekolady (Piotrkowska 217)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  lub 575 111 943
Liczba uczestników: 5-25 osób
Cena: 50 zł

18.00 – Daleko na Wschód - warsztaty kuchni azjatyckiej dla dzieci

Dzieciaki uwielbiają gotować, tym razem mogą rozwijać swoje umiejętności pod okiem specjalistów z pracowni Tytka. Tematem przewodnim będzie kuchnia wietnamska. Mali kucharze przygotują goi cuon – świeże sajgonki, sałatkę z mango oraz banany w mleku kokosowym. Będzie pysznie i zdrowo, a zaproponowane dania będzie można z łatwością odtworzyć w domowej kuchni.

Miejsce: Pracownia Tytka (Anyżowa 2a)
Zgłoszenia: 512 382 321 lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (konieczna jest informacja o ewentualnych alergiach uczestników)
Liczba uczestników: 5-15 osób
Cena: 50 zł

18.00 – Alternatywy - warsztaty kawowe dla amatorów

Warsztaty będą niezwykłym doświadczeniem kawowym z niecodziennymi metodami zaparzania. Poznacie metody zaparzania kawy, które pozwalają na wyciągnięcie niespotykanych aromatów. Przy czym każda z tych metod jest do odtworzenia w domu. Będzie to owocne spotkanie i na pewno mocno owocowe, bo aromaty jakie wyjdą z kawy zaskoczą niejednego z Was. Podczas warsztatów zostanie wykorzystana kawa speciality marki Wroasters z palarni Etno, na co dzień do kupienia w e-sklepie (sklep.etnocafe.pl) oraz w kawiarniach.

Miejsce: Etno Cafe (Al. Piłsudskiego 3)
Zgłoszenia: brak, wstęp wolny
Liczba miejsc: 80
Cena: bezpłatne

22.00 – Szalona Sushi Night w Hashtag Sushi

Ten piątek nie będzie pechowy, a już na pewno nie dla fanów kuchni japońskiej. W nocy w Hashtag Sushi na wszystkie dania z menu (rolki, rameny, sałatki) dostaniecie aż 40% rabatu. Promocja będzie obowiązywała na miejscu i na wynos (zamówienia można składać przez stronę www.hashtagsushi.pl). Na tym nie koniec – na tę wyjątkową  noc przygotowano specjalny zestaw, który pozwoli skosztować różnych propozycji z repertuaru Hashtaga i zaoszczędzić ponad 50%!

Miejsce: Hashtag Sushi (Piotrkowska 113/115)
Zgłoszenia: brak, wstęp wolny
Liczba miejsc: bez ograniczeń
Cena: bezpłatne (goście płacą za zamówione sushi)

14 WRZEŚNIA SOBOTA

9.00 – Warsztaty serowarskie dla blogerów z Browinem

Serce, klinek, czy…? Łagodnie czy na ostro? Zacznij to robić tak jak lubisz! Odkryj w sobie pasję do domowego serowarstwa. Weź udział w warsztatach z BROWINEM i naucz się wyrabiać własne, pyszne sery. Z pomocą doświadczonych serowarów przygotujesz: sery podpuszczkowe (typu korycińskiego), parzone oraz wędzone. Dodatkową atrakcją spotkania będzie wyrób domowego masła. W ramach biletu otrzymasz 5 litrów mleka, podpuszczkę i chlorek wapnia, z których podczas warsztatu samodzielnie przygotujesz własny ser. Na miejscu będziesz mieć do dyspozycji niezbędny sprzęt. Ilość miejsc jest ograniczona.

Miejsce: Browin (ul. Pryncypalna 129/141)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba uczestników: 8 osób
Cena: bezpłatne, obowiązują zaproszenia

11.00 – Miej serca do sera – warsztaty gotowania dla dzieci

W piątek mali kucharze gotują po wietnamsku, w sobotę w kuchni Tytki będzie królował ser.  Uczestnicy warsztatów przygotują paprykę nadziewaną serami oraz bułeczki z serem. Jak zwykle uczestnicy otrzymają przepisy, dzięki którym bez problemu będą mogli przyrządzić wypróbowane dania w domu.

Miejsce: Pracownia Tytka (Anyżowa 2a)
Zgłoszenia: 512 382 321 lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (konieczna jest informacja o ewentualnych alergiach uczestników)
Liczba uczestników: 5-15 osób
Cena: 50 zł

13.30 – Czekoladowe warsztaty dla dzieci

To będzie bardzo czekoladowe spotkanie! Będą czekolady do degustacji, do picia, pokaz temperowania czekolady i to co najważniejsze – przygotowanie własnej tabliczki z wybranymi dodatkami (owocami, orzechami czy wiórkami kokosowymi). Każdy z uczestników samodzielnie ją przygotuje, ozdobi, zapakuje i oczywiście zabierze do domu, wraz z Dyplomem Młodszego Czekoladnika.

Miejsce: Manufaktura Czekolady (Piotrkowska 217)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  lub 575 111 943
Liczba uczestników: 5-25 osób
Cena: 40 zł (10 zł za opiekuna)

18.00 – Kraftowa rewolucja w świecie czekolady – degustacja komentowana

Odkryj kraftowe oblicze czekolady. Naucz się czytać etykiety dobrej czekolady i poznaj sztukę degustowania. Komentowana degustacja ciekawych tabliczek ze świetnych małych manufaktur, robiących czekoladę od ziarna kakao do tabliczki (bean-to-bar) m.in. w Toskanii, Austrii i Francji. Prowadzi certyfikowany degustator czekolady, czekoladowy juror „Top Chef” i założyciel „Sekretów Czekolady” Piotr Krzciuk

Miejsce: Sekrety Czekolady, ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 19
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc: 12
Cena: 50 zł

15 WRZEŚNIA – NIEDZIELA

12.00 – Królowa monoporcji - beza – warsztaty z degustacją

Od kilku lat monoporcje, czyli małe dzieła sztuki cukierniczej, cieszą się niesłabnącą popularnością wśród fanów słodkości. Jak je przygotować i profesjonalnie ozdobić zdradzi mistrz cukiernictwa Adam Marszałek. Tym razem weźmie na warsztat bezę. Na szkolenie zapraszamy zarówno amatorów, jak i początkujących kucharzy. Będzie pysznie i na pewno słodko.

Miejsce: Cocoart’s (Okopowa 111)
Zgłoszenia: 515 844 113
Liczba uczestników: 4-10 osób
Cena: 150 zł

13.30 – Czekoladowe warsztaty dla dzieci

To będzie bardzo czekoladowe spotkanie! Będą czekolady do degustacji, do picia, pokaz temperowania czekolady i to co najważniejsze – przygotowanie własnej tabliczki z wybranymi dodatkami (owocami, orzechami czy wiórkami kokosowymi). Każdy z uczestników samodzielnie ją przygotuje, ozdobi, zapakuje i oczywiście zabierze do domu, wraz z Dyplomem Młodszego Czekoladnika.

Miejsce: Manufaktura Czekolady (Piotrkowska 217)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  lub 575 111 943
Liczba uczestników: 5-25 osób
Cena: 40 zł (10 zł za opiekuna)

16 WRZEŚNIA – PONIEDZIAŁEK

18.00 – Drużynowe zawody w jedzeniu burgerów na czas w Pittu Pittu

To będą niezwykłe zawody! Drużyny odważnych burgerożerców zmierzą się z 4-KILOGRAMOWYM BURGEREM! Zwycięży ta, której zawodnicy zjedzą burgera najszybciej. Chcecie spróbować swoich sił w takiej potyczce? Wystarczy zebrać 4-osobową drużynę, wysłać zgłoszenie za pośrednictwem Facebooka Pittu Pittu i napisać, dlaczego to właśnie wy powinniście wystartować w zawodach. Pięc drużyn , które podadzą najciekawsze odpowiedzi zasiądzie do stołów, by jak najszybciej pożreć megabuegra. Na zwycięzców czekają puchary i zaproszenia do restauracji Pittu Pittu.

Miejsce: Pittu Pittu (Piotrkowska 25)
Zgłoszenia: Facebook Pittu Pittu (w wiadomości prywatnej napisz, dlaczego to właśnie Twoja drużyna powinna wystartować w zawodach)
Liczba uczestników: 5 drużyn 4-osobowych
Cena: wpisowe 25 zł od osoby

17 WRZEŚNIA – WTOREK

18.00 – Drożdżówki, świeżutkie drożdżówki – warsztaty z degustacją

Adam Marszałek jest mistrzem nie tylko w dziedzinie monoporcji, chętnie sięga po klasyczne wypieki, które prezentuje w autorskiej, bardziej nowoczesnej formie. Takimi pysznościami zajmą się też uczestnicy wtorkowych warsztatów. Tematem przewodnim będzie ciasto drożdżowe i mięciutkie bułeczki wypełnione po brzegi własnej produkcji nadzieniem – takim deserom po prostu nie można się oprzeć.

Miejsce: Cocoart’s (Okopowa 111)
Zgłoszenia: 515 844 113
Liczba uczestników: 4-10 osób
Koszt: 150 zł

17.00 – Co w kawie pachnie (i smakuje)? Warsztaty sensoryczne i cupping

Warsztaty są doskonałą okazją do uczynienia pierwszego kroku w fascynujący świat kawy specialty, ale nawet dla koneserów i bywalców cuppingów atrakcją może być praca sensoryczna z aromatami Le Nez Du Cafe, która przewidzieliśmy jest w programie spotkania. Będziecie mieli okazję spróbować kaw ze sklepowych półek oraz kaw segmentu najwyższej jakości, nauczyć się czytać etykiety na paczkach kawy, rozpoznawać kawę specialty, dobierać kawy do różnych metod parzenia oraz poznacie kawowe aromaty Le Nez Du Cafe, czyli narzędzie używane przez profesjonalistów kawowych.

Miejsce: Owoce i Warzywa (Centrum Dialogu, Park Ocalałych, Wojska Polskiego 83)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba uczestników: do 12 osób
Cena: 69 zł

18 WRZEŚNIA – ŚRODA

10.00 – Otwarte warsztaty serowarskie z Browinem

Serce, klinek, czy…? Łagodnie czy na ostro? Zacznij to robić tak jak lubisz! Odkryj w sobie pasję do domowego serowarstwa. Weź udział w warsztatach z BROWINEM i naucz się wyrabiać własne, pyszne sery. Z pomocą doświadczonych serowarów przygotujesz: sery podpuszczkowe (typu korycińskiego), parzone oraz wędzone. Dodatkową atrakcją spotkania będzie wyrób domowego masła. W ramach biletu otrzymasz 5 litrów mleka, podpuszczkę i chlorek wapnia, z których podczas warsztatu samodzielnie przygotujesz własny ser. Na miejscu będziesz mieć do dyspozycji niezbędny sprzęt. Ilość miejsc jest ograniczona.

Miejsce: Browin (ul. Pryncypalna 129/141)
Zgłoszenia i bilety: TUTAJ
Liczba uczestników: 8 osób
Cena: 15 zł

13.00 – Jak zostać social ninja w gastro? Szkolenie dla restauratorów

Chcesz się wyróżnić, zoptymalizować wydatki na promocję, stworzyć oryginalny profil i profesjonalnie nim zarządzać? To szkolenie jest właśnie dla ciebie. Przydatne wskazówki i narzędzia zaprezentują Magda Stanek i Mateusz Spurtacz, współpracujący z licznymi restauracjami twórcy portalu MYTUJEMY.

Miejsce: Tobaco Hotel (Kopernika 64)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba uczestników: 5-30 osób
Cena: 50 zł

19.00 – Jak rozwija się gastronomia w Polsce i na świecie – panel dyskusyjny z udziałem MYTUJEMY i Jemy w Łodzi

Każdego roku w Łodzi otwiera się około 100 nowych restauracji, w innych dużych miastach Polski te liczby są jeszcze większe. Jakie są obecne trendy, które kuchnie cieszą się największą popularnością i skąd restauratorzy czerpią pomysły dla swoich biznesów? Czy Łódź nadąża za ogólnopolskimi trendami, a co modne jest teraz na świecie? Na te tematy będziemy rozmawiać na spotkaniu z udziałem założycieli poznańskiego bloga MYTUJEMY. Podróżujecie po świecie w poszukiwaniu dobrego jedzenia? Chętnie posłuchamy waszego głosu w dyskusji.

Miejsce: Farina Bianco (Piłsudskiego 14)
Zgłoszenia: brak, wstęp wolny
Liczba uczestników: bez ograniczeń
Cena: bezpłatne

19 WRZEŚNIA – CZWARTEK

18.00 – Kino kulinarne wraz z kolacją degustacyjną

To będzie magiczny wieczór w przepięknych wnętrzach Puro Hotelu. Na początek seans filmowy w kameralnym kinie Cinema Paradiso, a następnie kolacja degustacyjna przygotowana przez Marcina Małeckiego, szefa kuchni Miska Gastro Bowls.

Miejsce: Miska Gastro Bowls, Puro Hotel, Ogrodowa 16
Zgłoszenia: WKRÓTCE
Liczba miejsc: 5-20
Cena: WKRÓTCE

20 WRZEŚNIA – PIĄTEK

11.00 – Gościnność – wykład Przemysława Pasikowskiego dla kelnerów, menedżerów i restauratorów

Kim jest kelner? Gospodarzem, ambasadorem marki, a również aktorem – odpowiada Przemysław Pasikowski, którzy od lat szkoli pracowników gastronomii w całej Polsce. Swoją prelekcję poświęci tematowi gościnności i specyfice pracy kelnera, ale również pokaże restauratorom, jak zwiększyć wartość sprzedaży i rozwiązywać kryzysowe sytuacje w lokalu.

Miejsce: Tobaco Hotel (Kopernika 64)
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba uczestników: 10-40 osób
Cena: 50 zł

19.00 – Premiera jesiennego menu Restauracji u Kretschmera – spotkanie dla blogerów

Pięciodaniowe menu degustacyjne, wśród dań przeplatać się będzie kuchnia międzynarodową z naszą łódzką, zaprezentowaną w nowoczesnej, autorskiej odsłonie. Za trzy dni rozpoczyna się kalendarzowa jesień, więc nie zabraknie też sezonowych składników. Ekipa Tobaco Hotelu znana jest z oryginalnych pomysłów, więc spotkanie na pewno nie ograniczy się do kolacji. Co poza nią? To już niespodzianka.

Restauracja u Kretschmera, Hotel Tobaco, ul. Kopernika 64
Rezerwacje: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń)
Cena: bezpłatne dla blogerów

21 WRZEŚNIA SOBOTA

17.00 – Czekolada i zdrowie. Degustacja czekolad o wysokiej zawartości kakao.

Lubisz czekoladę ale zastanawiasz się jak wpływa ona na twoje zdrowie? Przyjdź na warsztaty a dowiesz się jaką czekoladę możesz jeść przy cukrzycy, diecie redukcyjnej, treningach, chorobach serca, a nawet by zwiększyć swoją koncentrację i zadbać o zdrowe zastrzyki energii. Wszystko to przy degustacji czekolad o wysokiej zawartości kakao (od 75 do 100% kakao!). Noemi Lipnicka-Krzciuk (dietetyk, biotechnolog medyczny) i Piotr Krzciuk (założyciel Sekretów Czekolady).

Miejsce: Sekrety Czekolady, ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 19
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc: 12
Cena: 40 zł

22 WRZEŚNIA – NIEDZIELA

18.00 Rzecz o mięsie – kolacja dla blogerów w restauracji Bubamara

To wyjątkowe spotkanie w restauracji Bubamara poświęcone będzie w całości sztuce przyrządzania mięsa. W jego trakcie goście spróbują różnych rodzajów mięs z menu restauracji oraz dowiedzą się między innymi jak idealnie przyrządzić różne rodzaje mięsa, czym jest i czemu służy sezonowanie, jak piec, smażyć i grillować żeby mięso zostało soczyste oraz z czym najlepiej je jeść. O sekretach pracy z mięsem oraz o jego miejscu w kuchni bałkańskiej opowie szef kuchni Patryk Okraska. Na spotkanie obowiązują zaproszenia, ale każdy bloger kulinarny może również zgłosić się samodzielnie za pośrednictwem strony restauracji na Facebooku.

Miejsce: Restauracja Bubamara (Rynek Manufaktury)
Zgłoszenia: Facebook Bubamara (wiadomość prywatna, decyduje kolejność zgłoszeń)
Liczba uczestników: 10 osób
Cena: bezpłatne dla blogerów