fbpx

Szykujcie ciepłe swetry na pierwszy grudniowy weekend, bo wyciągamy Was do restauracyjnych ogródków. Będą rozgrzewające dania, aromatyczne grzańce i alpejski klimat!

My już zdążyłyśmy stęsknić się za letnimi wypadami na miasto i jedzeniem na zewnątrz. Czemu zima miałaby stanąć nam na przeszkodzie? Chyba każdy z nas chciałby teraz przenieść się w góry. Jeździć na nartach, zjeść na świeżym powietrzu i popijać grzane wino. I tu pojawiamy się my!

Jemy w zimowym klimacie

We współpracy z Łódzkim Centrum Wydarzeń i Manufakturą, już po raz drugi zamienimy Łódź w alpejski resort. Restauracje wystawią swoje ogródki i będą serwować sycące dania i rozgrzewające napoje. W tym roku alpejski weekend odbędzie się na rynku Manufaktury, gdzie czynne będzie już zewnętrzne lodowisko oraz na Piotrkowskiej w towarzystwie świątecznego jarmarku. Więc jeśli chcecie poczuć się jak w teledysku jednej ze świątecznych piosenek, koniecznie musicie tam być! Wystawimy grille, kociołki z zupami, grzanym winem, ale też spróbujecie kuchni świata w wydaniu street food’owym. Nie martwcie się o temperaturę – to będą rozgrzewające potrawy, a restauracje mogą je serwować również wewnątrz lokalu. Uwaga! Jeśli ubierzecie się w strój narciarski, możecie spodziewać się nagród. Zaskoczcie nas swoimi przebraniami. Oprócz tego będą czekać na Was inne atrakcje, które przygotowała Manufaktura. 

Dla restauracji

Żeby Alpejski Weekend był naprawdę hucznym wydarzeniem, podczas którego spróbujemy różnych dań i spędzimy czas w wyjątkowym klimacie, potrzeba nam Was – restauratorzy! W wydarzeniu mogą wziąć udział głównie restauracje, które znajdują się na rynku Manufaktury i przy Piotrkowskiej – rozważymy również zgłoszenia restauracji w jej bardzo bliskim sąsiedztwie. Przygotujcie swoją rozgrzewającą propozycję dania czy napoju, które będziecie serwować podczas Alpejskiego Weekendu – tematyka dowolna – i piszcie do nas! Nie narzucamy Wam też jednolitej ceny za Wasze propozycje. Deklaracje chęci wzięcia udziału w Alpejskim Weekendzie przyjmujemy już teraz, na pełne zgłoszenia macie czas do 23 listopada. Puśćcie wodze swojej fantazji, stwórzcie niepowtarzalny klimat w restauracji, zimowy ogródek albo stanowisko z którego będziecie serwować rozgrzewające smakołyki. Zimowe dania i napoje możecie podawać także w lokalu. W razie pytań piszcie na kontakt@jemywlodzi.pl 

Podobne posty

W tych delikatesach znajdziecie produkty niemal ze wszystkich zakątków świata. Skomponujecie też ...
Aromatyczne i rozgrzewające napoje, gulasze, grille, alpejska kolacja i niespodzianki dla narciarzy. ...
Obiecana Cafe w ogrodach Geyera nie tylko kawą stoi. W menu znajdziecie też chałkowe kanapki, zjecie ...