Blisko 150 wystawców, ekologiczna i naturalna żywność, spotkania, degustacje, pokazy kulinarne, konferencje oraz Tygiel Smaków, czyli konkurs wyróżniający najlepsze produkty regionalne z Województwa Łódzkiego. To wszystko już w najbliższy weekend 16-18 września w łódzkiej Atlas Arenie. Zabierzcie duże torby, bo zrobicie tam zakupy pełne przysmaków z całej Polski i nie tylko.

natura FOOD & beECO 2021

Targi natura FOOD & beECO organizowane są co roku w Łodzi. To największe takie wydarzenie dotyczące naturalnych i BIO produktów z całej Polski, dlatego nie może Was tam zabraknąć. Oprócz tego, że zaopatrzycie się w naturalne wyroby takie jak miody, sery, wędliny, pieczywo, przetwory itd., to z warsztatów, pokazów i rozmów wyniesiecie ogromną widzę i zaczerpniecie mnóstwo inspiracji.
Organizatorzy wypełnili te trzy dni w stu procentach, więc nie będziecie narzekać na nudę.

natura FOOD & beECO 2021

Najlepsze regionalne produkty

Targi rozpoczną się w piątek o godzinie 10.00, tego dnia odbędą się już dwa pokazy kulinarne  w wykonaniu Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Organicschool. Po nich możemy wziąć udział w konferencji Akademii Biokuriera, którą poprowadzi sam Karol Przybylak – dziennikarz, właściciel i wydawca serwisu biokurier.pl. Dowiecie się z niej m.in. jak skutecznie rozpocząć swój biznes i odnaleźć się w handlu i marketingu internetowym, a jak wiemy aktualnie jest to absolutny must have w prowadzeniu własnej działalności. W piątek poznamy także zwycięzców z siedmiu kategorii tegorocznego Tygla Smaków, tego dnia zostanie też przyznana nagroda główna w postaci złotego medalu Tygla Smaków 2022. Z nagród jednak to nie wszystko, gdyż dowiemy się również, którzy producenci otrzymają złote medale i wyróżnienia w konkursie o złoty medal natura FOOD & beECO. 

Gość Główny – Tomasz Jakubiak

Sobota stanie pod znakiem głównego gościa tegorocznych targów, kucharza i dziennikarza kulinarnego – Tomasza Jakubiaka – znanego z programów telewizyjnych takich jak „Jakubiak lokalnie” oraz „Masterchef Junior”. Tomasz swoim pokazem w przystępny sposób zaprezentuje nam nowoczesne techniki gotowania, a przy tym pokaże, jak ważny jest świadomy wybór dobrej jakości produktów spożywczych.


W drugim dniu targów zaczerpniemy również wiedzy od ekspertów z VII Forum Alergii, tym razem skupiającego się wokół mięsa, czyli jakie jeść, a jakiego unikać oraz jakie skutki przynosi nadmierne spożywanie mięsa i z drugiej strony: czy dieta bezmięsna jest bezpieczna i wiele innych. Temat tegorocznego forum podyktowali ubiegłoroczni uczestnicy targów, dlatego również Wy możecie przyczynić się do wyboru tematu, dookoła którego skupią się w roku następnym.

natura FOOD & beECO 2021

Pokazy kulinarne

Ostatniego dnia targów, w niedzielę dla osób, które nie będą mogły uczestniczyć w wydarzeniu  piątkowym, Stowarzyszenie Polska Ekologia powtórnie przygotuje swój pokaz kulinarny. Po nim natomiast diet coach i osobowość telewizyjna – Kasia Gubała – w swoim pokazie przedstawi nam bogactwo fermentu, jak przygotować domowy ocet jabłkowy, kiedy zbierać zioła i jak je wykorzystać w przetworach oraz jak zrobić zakwas buraczany, na którym to przygotuje chłodnik. Kasia rozwieje wszystkie nasze wątpliwości dotyczące fermentacji. Po pokazie nastąpi to, co lubimy najbardziej, czyli degustacja.

natura FOOD & beECO 2021

Szczegółowy program targów znajdziecie na stronie https://naturafood.pl/. Bilety w cenie 10 i 15 zł (ulgowy i normalny) możne kupić na miejscu lub online. https://goingapp.pl/wydarzenie/targi-natura-food-beeco-2022/wrzesien-2022

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...