Bystro – food truck z zapiekankami
Lato jeszcze na dobre się nie zaczęło, a kolejny łódzki food truck już szykuje się do kulinarnej drogi. Wkrótce spróbować będziecie mogli oryginalnych zapiekanek z Bystro.
Food truckowe szaleństwo w Łodzi rozkręca się na dobre. Obok Street Menu, Mobilnej Gastromachiny i Krovy na ulice naszego miasta wyjedzie tego lata również Bystro. Trwają właśnie ostatnie prace remontowe we wnętrzu Peugeota J5, w którym działała będzie mobilna restauracyjka. Nadzoruje je pomysłodawca i głównodowodzący całego przedsięwzięcia Kacper. To on jest twórcą konceptu Bystro i jego menu. Z pomysłem prowadzenia food trucka nosił się już od dwóch lat i wreszcie udało się wprowadzić go w życie.
Reklama |
A co serwowało będzie Bystro? Przede wszystkim zapiekanki i to całkiem niezwykłe. Choć miłośnicy klasycznych smaków znajdą w menu propozycje z szynką, pieczarkami i serem, to będzie tu można spróbować oryginalniejszych połączeń smakowych. Buraki z kozim serem albo dynia ze szparagami, to niektóre propozycje Kacpra. Zapiekanki z Bystro łączyć mają różne kulinarne style i smaki, bazując na świeżych składnikach najwyższej jakości. Uzupełnieniem oferty będą sałatki.
Debiut Bystro zaplanowany jest na trzecią edycję Łódź Street Food Festival, która odbędzie się 8 czerwca. Później food trucka spotkać można będzie m.in. na Urban Festival – Fashion District & Street Food Bazaar w WIMIE różnych imprezach plenerowych odbywających się przez całe lato. Informacje o aktualnym miejscu postoju szukajcie na stronie Bystro na Facebooku.