Bystro w budynku Zenitu
Funkcjonujący od marca lokal pod koniec roku przeszedł wizerunkową i kulinarną metamorfozę. Odpowiada za nią nie kto inny, jak ekipa znana z Bawełny i Szpulki.
Bystro funkcjonuje w budynku Zenitu przy ul. Sienkiewicza 82/84 (wejście przez bramę budynku). To niewielki, kameralny i fajnie urządzony lokal, którego oferta skupia się głównie na lunchach. Jest otwarty w tygodniu między 9.00 a 18.00, wieczorami i w weekendy można wynająć całą przestrzeń na szkolenie czy zamkniętą imprezę okolicznościową. Tematyczne spotkania organizują też właściciele Bystro (na przykład drugie życie książki, które łączy w sobie degustację jedzenia, napojów i wymianę książek).
Ci, którzy w swoich biurowcach stołują się w anonimowych barach bez charakteru, mogą pozazdrościć pracownikom Zenitu. W urządzonym ze smakiem wnętrzu wykorzystano elementy z cegły, ciekawie zaaranżowano bar, znalazło się tu nawet miejsce dla mini wystawy obrazów. Przy stołach stanęły charakterystyczne krzesła autorstwa Tomka Rygalika, elementem aranżacji jest również regał z winami, które można kupić na miejscu.
Tak, w Bystro dostępne są alkohole. Poza wspomnianymi winami, są również piwa, prosecco z nalewaka i napoje wysokoprocentowe. Do tego obowiązkowa kawa, świeżo wyciskane soki, fritz-kola czy John Lemon. Od rana ofertę kulinarną otwierają kanapki i desery, między 12.00-16.00 serwowane są lunche. Zupę można tu zjeść za 5 zł, danie główne za 16 zł (zestaw kosztuje 19 zł) – menu planowane jest z tygodniowym wyprzedzeniem i zmienia się każdego dnia. Ważnym punktem codziennego menu są desery: domowe ciasta i tarty dostarczane przez dział cukierniczy Bawełny, który na specjalne zamówienie przygotuje wam nawet urodzinowy tort na wynos.