Dinner in the Sky w Manufakturze fot. www.totalevents.pl

W nadchodzący weekend mieszkańcy naszego pięknego miasta będą mieli rzadką okazję zjeść posiłek przy stole zawieszonym na wysokości 55 m nad ziemią. Do Łodzi zawita Dinner In the Sky, impreza, która wyjątkowo otwarta będzie dla wszystkich chętnych.

Dinner In the Sky, to belgijski koncept na niezwykle oryginalną wizytę w restauracji. Zawieszony na specjalnym dźwigu stół wynoszony jest na wysokość ok. 50 m, gdzie odbywa się zarówno gotowanie jak i spożywanie potrwa. Przy stole znajduje się miejsce dla 22 gości, a w jego środku przewidziana jest przestrzeń oraz sprzęty dla kucharza, barmana, kelnera i animatora.

Dinner in the Sky w Manufakturze fot. www.totalevents.pl

W najbliższy weekend, 14 i 15 września, Dinner In the Sky zawita do Łodzi. Na rynku Manufaktury platforma stanie już po raz drugi, jednak po raz pierwszy wydarzenie otwarte będzie dla wszystkich chętnych, a nie tylko dla zaproszonych gości. Tym samym okazję do zjedzenia posiłku na wysokości 55 m będzie miało ponad 600 śmiałków o mocnych nerwach, bo platforma ze stołem przez dwa dni wzniesie się aż 28 razy.

Dinner in the Sky w Manufakturze fot. www.totalevents.pl

Dla gości chcących zjeść w przestworzach przewidziano trzy  pakiety: Breakfast In the Sky (śniadanie w stylu angielskim), Lunch In the Sky (przystawka i danie główne), Dinner In the Sky (trzydaniowy posiłek z napojami). Wszystkie trwają od 60 do 90 minut, a ich ceny wahają się od 289 do 349 zł za osobę. Tańszą opcją jest Cocktail In the Sky (149 zł), czyli drinki i drobna przekąska lub pakiet Łódź by Night, czyli nocna sesja z wznoszeniem na niższą wysokość umożliwiająca podziwianie miasta nocą i delektowanie się drinkiem przygotowanym przez barmana.

Dinner in the Sky w Manufakturze fot. www.totalevents.pl

Menu wygląda niezwykle apetycznie. Znajdziecie w nim między innymi marynowanego łososia otulonego pistacjami, pierożki warzywne podawane z twarożkiem, cielęcinę z sosem karotkowym na gnocchi z batatów czy marynowaną gruszkę z płatkami marchwi i pomidorem w placku cukiniowym.

Rezerwacji miejsc dokonywać można na stronie organizatora, firmy Total Events.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...