fbpx

DOKI gastrobar – nowy lokal w OFF Piotrkowska

Na to otwarcie czekałyśmy od dawna. W ten weekend w podwórku OFF Piotrkowska ruszy nowa restauracja – DOKI gastrobar.

Jeśli bywacie na OFFie, to z pewnością waszą uwagę zwróciły charakterystyczne, morskie kontenery, które od kilku miesięcy stoją w podwórku od strony ulicy Piotrkowskiej. To właśnie DOKI. Chociaż lokal zapraszał już gości na próbne występy, to teraz nadeszła pora na oficjalne otwarcie gastrobaru. Weekend otwarcia rozpocznie się w piątek, 20 maja o 14.00.

DOKI gastrobar – nowy lokal w OFF Piotrkowska

DOKI są miejscem nietypowym – zbudowano je z czterech morskich kontenerów, w których mieści się restauracja z otwartą kuchnią i koktajlbar. Konstrukcja posiada też dwa tarasy z widokiem na Piotrkowską i OFFa. Miejsce stworzyli Zuzanna i Mateusz Zawistowscy, Patryk Czaplicki i Dominik Łabuzek. Patryk i Dominik są też współtwórcami innej działającej w OFFie restauracji – MITMI.

DOKI gastrobar – nowy lokal w OFF Piotrkowska

Kulinarne stery w DOKACH objął szef kuchni Krzysztof Chmielecki. W karcie znajdziecie między innymi sezonowaną wołowinę, burgery, owoce morza, kanapki i desery. Nie zabraknie dań z produktów sezonowych, jak szparagi czy truskawki. Będą one podstawę zmieniającego się z dnia na dzień menu. Swoje odzwierciedlenie w karcie znajdzie też morska historia kontenerów, z których zbudowany jest lokal. Zjecie tu mule po marynarsku czy fish & chips. DOKI to także koktajlbar z oryginalną ofertą koktajli i drinków i browarami z AleBrowaru. Napijecie się tu również kawy z Java Coffee czy odżywczych koktajli warzywnych.

DOKI gastrobar – nowy lokal w OFF Piotrkowska

DOKI mają być lokalem otwartym dla wszystkich i miejscówką dla osób o różnych gustach. Inspiracją do jej powstania były gastronomiczne koncepty z Berlina, Londynu, Tel-Avivu i Sydney poznawane w toku kulinarnych podróży. Twórcy tego miejsca zapowiadają, że będzie się w nim dużo działo i nie zabraknie wydarzeń zarówno dzikich, jak i kulturalnych.

W weekend otwarcia, czyli najbliższy piątek, sobotę i niedzielę lokal czynny będzie od godziny 14.00.

 

Podobne posty

Zimowy grill, sycące gulasze, grzane wina i bombardino – od piątku do niedzieli wraz z lokalami przy ...
Bardzo kibicujemy miejscom, które wnoszą do łódzkiego gastro zupełnie nową jakość. Taka jest właśnie ...
W niedawno otwartym bistro liczy się prostota i lokalne, sprawdzone składniki. Co ważne, fajne ...