3 CHEFS 3 COURSES by SENORITAS

We wtorek, 20 czerwca, w restauracji Senoritas odbędzie się druga kolacja z cyklu 3 Chefs 3 Courses. To wyjątkowe spotkanie trzech szefów kuchni, którzy wspólnie przygotują tematyczną ucztę dla gości.

3 Chefs 3 Courses to cykl tematycznych kolacji, które przygotowują wspólnie trzej zaprzyjaźnieni szefowie kuchni. Gotują razem, ale każdy z nich przyrządza jedno danie główne, które jest jego osobistą interpretacją tematu kolacji. Goście mogą zatem spróbować w trakcie jednego wieczoru potraw przyrządzonych przez trzech szefów kuchni, w trzech różnych stylach.

Restauracja Senoritas

Pomysłodawcą wydarzenia jest Jeff Unger – szef kuchni i właściciel restauracji Senoritas, który już po raz drugi zaprosi do swojej kuchni przyjaciół z branży. Inspiracją do stworzenia tego eventu była chęć wspólnego gotowania z innymi szefami, aby wspólnie, w przyjacielskiej atmosferze dzielić się pomysłami i pasjami, a przy okazji dostarczyć gościom niezapomnianych wrażeń poprzez pokazanie różnorodności technik i smaków.

3 Chefs 3 Courses by Senoritas

To już druga kolacja z cyklu 3 Chefs 3 Courses, które będą odbywały się w Senoritas cztery razy w roku. W każdej edycji wezmą udział inni szefowie kuchni i każda będzie miała inny motyw przewodni. Pierwsze z cyklu kulinarnych spotkań odbyło się w marcu, a Jeff zaprosił na nie Gianlucę Bellini z Tari Bari i Przemysława Bednarza ze Szwalni Smaków. Podczas czerwcowego spotkania gotować będą: Monika Kochanek z Klubu Wino, Igor Pietrzuszewski z Kolorowych Garów i oczywiście Jeff Unger.

Restauracja Senoritas

Motywem przewodnim kolacji będzie Fancy BBQ, czylu stylowe grillowanie. Pierwsza na ruszt pójdzie polędwica z dorsza w marynacie z sosu BBQ i domowego piwa podana z placuszkami gryczanymi, masłem z pistacji i białej czekolady i kiełkami pora. Danie to będzie przygotowane przez Igora Pietruszewskiego z Kolorowych Garów. Monika Kochanek z Klubu Wino zaproponuje żeberko marynowane w przyprawach korzennych, z szaszłykiem z ziemniaka i marchewki z rozmarynem i pomarańczą, z dodatkiem pikantnej salsy z mango-pomidorów-ogórka, czipsa z ziemniaka i ananasa oraz marynowanych pomidorów z cebulą.

O meksykańskie akcenty zadba zaś Jeff Unger, który przygotuje grillowaną polędwicę wołową w towarzystwie sosu z chipotle i ziaren pieprzu, tostadę z truflową fasolą Pinto, grzyby w stylu meksykańskim, grillowaną salsę w stylu „street food”. Nie zabraknie też deseru, w którm pojawią się truskawki ze śmietanką. Do menu będzie też przygotowany rekomendowany pairing alkoholi na zaostrzenie apetytów.

Restauracja Senoritas

Restauracja zadba o letnią atmosferę podczas wieczoru – choć grillowe ruszty będą chodziły pełną parą, to komfort gościom zapewni klimatyzacja i chłodne napoje. Kolacja odbędzie się w dwóch turach – o godzinie 18:00 i 20:30. Obie są biletowane, a liczba miejsc na każdą godzinę jest ograniczona. Bilety można nabyć w restauracji Senoritas w cenie 100 zł od osoby w przedsprzedaży do 11 czerwca lub w cenie regularnej 125 zł do 18 czerwca włącznie.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...