fbpx

Próba Smaku - kolacja degustacyjna w Lokalu

Wrzesień w Lokalu rozpocznie się bardzo apetycznie. Szefowa kuchni, Marta Edmunds zaprasza na kolację degustacyjną, w trakcie której zaprezentuje swoje popisowe dania.

 

Uwielbiamy kolacje degustacyjne. To rzadka okazja żeby w ciągu jednego posiłku spróbować kilku różnych dań i przekonać się o możliwościach kulinarnych szefa kuchni. Standardowe rozmiary porcji w restauracjach sprawiają, że nawet najwięksi smakosze rzadko dają radę zjeść obiad złożony z przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Porcje degustacyjne są na tyle małe, że pozwalają na spróbowanie znacznie większej ilości potraw. Tak będzie też 4 września w Lokalu, gdzie podczas degustacyjnej Próby Smaku podane zostanie aż siedem dań.

Pierwsza próba smaku odbyła się w Lokalu w lipcu i zapowiadała wprowadzenie nowego, letniego menu. Tym razem nie ma specjalnej okazji. Pretekstem do zorganizowania degustacji jest zamiłowanie Marty Edmunds do kulinarnych eksperymentów i zabawy smakiem. Szefowa kuchni Lokalu chce zaprezentować gościom produkty i dania, które są rzadko spotykane w łódzkich restauracjach. Będzie to zatem okazja, by spróbować foie gras, tatara z jelenia czy czerniny. W menu pojawią się także potrawy z perliczką, kaszanką, kurzymi sercami, rydzami i polskimi serami. Ciekawie zapowiada się deser z czekolady, buraków, koziego sera i szczawiu.

Jak mówi Marta Edmunds, całe menu na wieczór przygotowane jest bez żadnych kompromisów i w 100% odzwierciedla jej kulinarną osobowość. Warto przekonać się o jej możliwościach tym bardziej, że już wkrótce będzie ona rywalizowała w trzeciej edycji programu Top Chef. Koszt udziału w kolacji wynosi 85 zł od osoby. Dostępna jest też opcja z winem odpowiednio dobranym do każdej potrawy w cenie 130 zł od osoby. Bilety kupować można w Lokalu lub opłacić przelewem po wcześniejszej rezerwacji.

Podobne posty

Nadziane do granic możliwości croissanty, ociekające serem smash burgery i chrupiąca włoska pizza w ...
Kto ma ochotę na gyros i zapiekaną fetę? Nareszcie pojawiły się w karcie Santorini. Idzie nowe – ...
25 łódzkich restauracji i kawiarni przygotowało swoje festiwalowe dania i desery inspirowane łódzką ...