Drugie urodziny Browaru Księży Młyn
W ten weekend mamy gratkę nie tylko dla fanów rzemieślniczego piwa – na urodzinach Browaru Księży Młyn nie zabraknie także dobrego jedzenia.
Aż nie chce się wierzyć, że minęły już dwa lata! Wydaje nam się, że tak niedawno pisałyśmy o kadziach, które pewnego dnia stanęły w restauracji Gronowalski (Tymienieckiego 22/24). Dziś zapraszamy was na kolejne już urodziny – Browar Księży Młyn będzie świętował przez całą najbliższą sobotę i niedzielę, czyli od 1 do 2 października (start już o godzinie 11.00).
Jak przystało na własny browar, w weekend na pewno nie zabraknie piwa. Do wyboru sprawdzone i cieszące się niesłabnącą popularnością pozycje: pils, pszeniczne, koźlak i aipa. Wszystkie niepasteryzowane i niefiltrowane – stworzone przez piwowara Damiana Bińkiewicza, który współpracuje z Browarem Księży Młyn od samego początku. Podobnie jak browar, również piwa nawiązują do przemysłowej historii naszego miasta i przygotowywane są na łódzkiej wodzie. W ramach urodzinowej promocji przy zakupie dwóch piw trzecie dostaniecie gratis. Warto pamiętać, że rzemieślniczymi piwami można delektować się nie tylko na miejscu – wyroby browaru można też zabrać w butelkach do domu.
Ponieważ Browar Księży Młyn jest ściśle powiązany z Budha Pubem i restauracją Gronowalski, w sobotę i niedzielę nie zabraknie też dobrego jedzenia. W te dni część dań z autorskiej karty szefa kuchni PiotraDziewulskiego będzie można kupić z 15% rabatem. Promocja obejmuje filet z sandacza na kapuście ze szpinakiem oraz boczniakiem z sosem chrzanowym i skorzonerą, grillowany antrykot na puree z fioletowych ziemniaków z maślanym groszkiem cukrowym i sosem teryiaki, żebro wołowe na puree z pasternaku z balsamicznym borowikiem, kaczkę na szpinakowym gnocchi z sosem żurawinowo – wiśniowym oraz poliki wołowe na puree dyniowym z kolorowymi burakami i topinamburem. Wyraziste, mięsne dania idealnie pasują do pierwszych, jesiennych dni, jak i do kufla dobrego, rzemieślniczego piwa.
Na koniec jeszcze jedna atrakcja, dedykowana w szczególności osobom, które interesują się produkcją piwa. Podczas urodzin będzie można zwiedzić Browar Księży Młyn, a również dowiedzieć się więcej na temat tajników warzenia chmielowych napojów. O godzinach zwiedzania organizatorzy będą informować na Facebooku, dlatego warto śledzić fanpage Browaru.