Dzieje się w łódzkich restauracjach
Dużo sushi, dużo pierogów i nowa kuchnia wegańska. Sprawdźcie, co ciekawego przygotowały na najbliższe dni łódzkie restauracje.
Otwarcie kuchni wegańskiej w Klubokawiarni Granda
Zapowiedź wprowadzenia dań kuchni wegańskiej do oferty klubokawiarni Granda (ul. Rewolucji 1905 r. 48) pojawiła się już podczas jej otwarcia pod koniec zeszłego roku. Trochę to trwało, ale wszystko wskazuje na to, że już wkrótce będzie można wybrać się do Grandy nie tylko na kawę i deser, ale również na zdrowe, wegańskie i fairtrade’owe posiłki. Dokładna data uruchomienia kuchni nie została jeszcze ujawniona, a na Facebooku trwa konkurs na jej prawidłowe odgadnięcie. Właściciele zapowiadają jednak, że szykuje się dzień kulinarnych atrakcji, leniwego zalegania w leżakach i wieczornym afterkiem.
Wielka Degustacja Sushi w House of Sushi
Kolejna cykliczna impreza z sushi w roli głównej odbędzie się w restauracji House of Sushi. W środę 3 lipca o godzinie 20.00 ruszy tu najnowsza edycja Wielkiej Degustacji Sushi. To wyjątkowa okazja, by spróbować kilkunastu różnych rodzajów sushi podczas jednej kolacji. W cenie 69 zł otrzymacie zestaw 16 kawałków maki sushi oraz kieliszek wina. Rezerwacji dokonywać można pod numerem telefonu 665 911 091.
Sushi Day w Zielonym Chrzanie
W niedzielę 30 czerwca restauracja Zielony Chrzan zaprasza na kolejną edycję Sushi Day, imprezy typu all you can eat – płacisz raz i jesz ile chcesz. Koszt udziału to jedynie 55 zł, za tę ceną spróbować można wszystkich rodzajów sushi oferowanych przez restaurację w formie bufetu. Dodatkowo płatne są napoje. Uczestnictwo w Sushi Day wymaga wcześniejszej rezerwacji. Szczegółowych informacji udziela personel restauracji pod numerem telefonu 533 992 222.
Festiwal Pierogów w PierrRogi 69
Jeśli od sushi wolicie coś bardziej swojskiego możecie wybrać się do pierogarni PierrRogi 69 przy ulicy Piotrkowskiej 69 na Festiwal Pierogów. We wtorek, 2 lipca, między godziną 20.00 a 24.00 każdą porcję pierogów zamówicie tu w specjalnej cenie 10 zł. Fajny pomysł na kolację w ciepły, letni wieczór.