Dzieje się w styczniu
Warsztaty pieczenia chleba i fotografii kulinarnej to pierwsze kulinarne wydarzenia, na jakie zapraszamy was w nowym roku.
Podstawy pieczenia chleba z Kurą Modową
W najbliższą sobotę, 11 stycznia, odbędą się kolejne warsztaty wypieku chleba na zakwasie organizowane przez Kurę Modową. Cykl spotkań poświęconych pieczeniu domowego chleba na zakwasie ruszył w zeszłym roku i cieszy się niesłabnącą popularnością – na kolejnych edycjach pojawia się coraz więcej gości. W sobotę Kura Modowa zaprasza do restauracji W te pędy.
Na warsztatach nie tylko poznacie sekrety wypieku chleba domowego z mąki orkiszowej i żytniej, ale dowiecie się także więcej o różnicach między produkcją własną a tą przemysłową, poznacie smaczne i zdrowe dodatki do wypieków oraz dostaniecie ośmioletni, mocno pracujący zakwas od Natalii Lesiak ze sklepu Słoneczko (zabierzcie ze sobą słoiczki) oraz podstawowy przepis na chleb. Udział w warsztatach jest bezpłatny, do specjalnej skarbonki można za to dokonać dobrowolnej wpłaty na składniki.
Jeśli chcecie wziąć udział w spotkaniu, przesyłajcie zgłoszenia na adres klub@kuramodowa.pl lub smsy na numer 697 311 647.
Warsztaty fotografii kulinarnej w Drukarni
Warsztaty fotografii kulinarnej organizowane w Drukarni przez fundację Via Art, na stałe wpisują się w krajobraz kulinarnych wydarzeń w naszym mieście. Kolejna edycja zaplanowana jest na czwartek 23 stycznia. Uczestnicy pod okiem Dominiki Bieniek-Gieszewskiej przez trzy godziny poznawać będą tajniki robienia pięknych zdjęć jedzenia. Na tapetę pójdą specjały z menu Drukarni.
Warsztaty przewidziane są zarówno dla amatorów, jak i osób robiących zdjęcia profesjonalnie. Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Aby znaleźć się w gronie uczestników należy przesłać na adres fundacja@viaart.pl maila ze swoim zgłoszeniem i przekonać organizatorów, że to właśnie dla was powinni zarezerwować jedno z ograniczonej liczby miejsc. Dodatkowo należy polubić stronę fundacji Via Art na Facebooku i udostępnić post z informacją o warsztatach.