Festiwal Czekolady i Kawy 2020 - zapraszamy do udziału!
Początek wiosny od lat kojarzy nam się z jednym – czekoladowym deserem z filiżanką świetnej kawy! A wszystko to przez Festiwal Czekolady i Kawy, który już piąty raz zorganizujemy w Łodzi na przełomie marca i kwietnia. Łodzian zaprosimy łodzian na słodką ucztę, a na razie zapraszamy restauracje i kawiarnie do udziału w wydarzeniu!
Przed nami kolejna edycja najsłodszego łódzkiego festiwalu kulinarnego. Okazją do jego organizacji jest, jak co roku, przypadający na 12 kwietnia Międzynarodowy Dzień Czekolady. Festiwal Czekolady i Kawy organizujemy we współpracy z Łódzkim Centrum Wydarzeń, a jego poprzednie edycje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem ze strony gości. Również w tym roku impreza będzie okazją dla szefów kuchni i cukierników, by zaprezentować swoje popisowe desery i zaproponować do nich dopasowaną kawę.
W tym roku czekoladowa rozpusta potrwa 10 dni, od 27 marca do 5 kwietnia, a my już dziś zaczynamy przyjmować zgłoszenia lokali do udziału w wydarzeniu. Tym razem odbędzie się ono pod hasłem „Pamiątka z podróży”, a zadaniem restauracji, kawiarni i cukierni, które dołączą do Festiwalu będzie przygotowanie popisowego, czekoladowego deseru zgodnego z motywem oraz odpowiednio dopasowanej kawy. Gościom desery będą oferowane zarówno samodzielnie jak i w zestawie z kawą.
Co zrobić, aby wziąć udział w Festiwalu Czekolady i Kawy? Wystarczy do 10 marca przesłać do nas na adres daria@jemywlodzi.pl zgłoszenie zawierające:
Szczegółowy regulamin Festiwalu Czekolady i Kawy znajdziecie TUTAJ.
Deser musi być przygotowany specjalnie na Festiwal i razem z kawą być dostępny dla gości przez cały czas trwania wydarzenia. Liczymy na ciekawe i kreatywne wkomponowanie motywu przewodniego oraz wykorzystanie czekolady w deserach – w końcu to ona jest bohaterką festiwalu. Nie zapominajcie, że kawa powinna dobrze uzupełniać cukierniczą propozycję. W końcu kawa i słodkości to połączenie idealne!