Jemy w Domu Burger Fest właśnie wystartował! Największemu łódzkiemu festiwalowi online partneruje portal Glodny.pl, przez który możecie zamówić wybrane burgery. Zajrzyjcie tu po ich pełną listę oraz info o naszym wspólnym foto konkursie!

7 dni, od poniedziałku do niedzieli – tyle czasu macie na spróbowanie burgerów przygotowanych specjalnie na Jemy w Domu Burger Fest. 30 łódzkich lokali przygotowało ponad 30 wyjątkowych propozycji, a to oznacza, że burgery w tym tygodniu jemy na śniadanie, obiad i kolację! Partnerami wydarzenia są Łódzkie Centrum Wydarzeń oraz serwis Glodny.pl, a wybrane pozycje festiwalowe można zamawiać za pośrednictwem ich wygodnego systemu zamówień.

Glodny.pl powinien być już wam dobrze znany. Dzięki niemu zamówicie jedzenie online z dostawą pod wskazany adres – zarówno za pośrednictwem strony www.glodny.pl, jak i wygodnej apki na telefon. Sporą zaletą serwisu jest fakt, że dysponuje on własnymi kurierami, dzięki czemu w ofercie portalu znajdziecie restauracje, które dotychczas nie realizowały dostaw. Wraz z Glodny.pl organizujemy festiwalowy konkurs fotograficzny, w którym możecie wygrać vouchery do wykorzystania w serwisie! Jak je zdobyć? Zamówcie festiwalowego burgera i pokażcie nam jak jecie go w domu. Zróbcie zdjęcie, wrzućcie publicznie na Facebooka lub Instagram i oznaczcie profile @jemywlodzi oraz @glodnypl. Na autorów trzech najoryginalniejszych, najzabawniejszych i najbardziej pomysłowych zdjęć czekają vouchery o wartości 100 zł i 50 zł do wykorzystania w serwisie Glodny.pl. Na zrealizowanie swoich szalonych idei macie czas do końca Festiwalu. Regulamin konkursu dostępny jest tutaj: https://bit.ly/BurgerFest-regulamin-konkursu.

*EDIT: Konkurs zakończony! Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli w nim udział. Pierwsze miejsce i voucher o wartości 100 zł otrzymuje Arkadiusz Przybyłok, a vouchery po 50 zł: @bartbrzez i @chilllouuut. Gratulujemy! 🙂

A teraz obiecana lista burgerów, które dostępne są w serwisie Glodny.pl! Jest z czego wybierać 🙂

Agrafka:

Burger Bardzo Serrrowy w bułce maślanej z sezonowaną wołowiną, serem panierowanym, sosem serowym z czerwonym pieprzem, warzywami w tempurze (cukinia, marchewka, fasolka szparagowa), pomidorem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem.

Możliwość zamiany wołowiny na wegetariański kotlet z czerwonej fasoli.

Breadnia:

Burger w bułce z sezamem i czarnuszką, wołowiną, grillowanymi szparagami, mozzarellą, pomidorem i bazyliowym sosem aïoli.

Wegański burger w bułce z sezamem i czarnuszką, falafelami, grillowanymi szparagami, wegańskim serem i pomidorem

HOT:

Burger RAMEN w omlecie z jaj z makaronem, chili i szczypiorem, z dodatkiem siekanej wołowiny z piklami. Burger podawany z koktajlem Mango Lassi.

Burger VEGE MASALA w ryżowym onigirazu z tofu w indyjskich przyprawach garam masala, salsą z mango, marchewką i świeżą kolendrą. Burger podawany z koktajlem Berries Lassi.

Gargoły:

Burger z Podhala w bułce pszennej z polikiem wołowym, oscypkiem, żurawiną, rukolą i konfiturą z czerwonej cebuli.

Latające Gary:

Papaj w czarnej bułce pszennej z wegańskim kotletem buraczano-jaglanym, marynowanym tofu, wegańskim serem, chutney z czerwonej cebuli, piklami, grillowaną papryką, musztardą, domowym sos BBQ i miksem sałat.

Kardamoon:

Jamajka Burger w różowej bułce z pikantnym kotletem szpinakowym z orzeszkami ziemnymi, wegańskim serem, rukolą, wegańskim jajkiem, czerwoną papryką, pieczoną dynią, sosem rasta i tajemniczym składnikiem.

Schabowy czy mielony:

Burger Kotlety w bułce z sezamem i czarnuszką z kotletem do wyboru (wołowina, kurczak, schab, mielony, falafele), wołowiną z wooka, kimchi, majonezem, kiełkami rzodkiewki, konfiturą słodko-kwaśną i imbirem marynowanym.

Pittu Pittu:

Corona Burger z wołowiną, mięsem z żeberek w glazurze BBQ, boczkiem, cebulą, pomidorem, sałatą, roszponką, sosem martino i sosem mayo.

Pop’n’art:

Pop Torta w bułce własnej roboty z tofu w cieście piwnym, kapustą czerwoną, sałatą, vegeserem z jalapeno, pastą z fasoli pinto i sosem z orzeszków ziemnych.

Stare Kino:

Burger Kinomaniaka w jasnej bułce z wołowiną, konfiturą z czerwonej cebuli, pomidorem, ogórkiem konserwowym, boczkiem, serem cheddar i sosem BBQ

The Chef:

Okonomiyaki Beef Burger z wołowiną, okonomiyaki (japońskim plackiem z bekonem), sosem otafuku, majonezem yuzu i płatkami ryby bonito.

Możliwość zamówienia bez wołowiny.

Zielona:

Wegański burger w pełnoziarnistej bułce ze sznyclem z bakłażana, sałatą, pomidorem, świeżym ogórkiem, korniszonem, burakiem, rukolą, cebulą, papryką, sosem BBQ i sosem czosnkowym. Burger serwowany z pieczonymi ziemniakami.

Dostępny także w wersji bezglutenowej.

Wegetariański burger w pełnoziarnistej bułce z burgerem jaglano-brokułowym, jajkiem sadzonym, szpinakiem, ogórkiem zielonym, czerwoną cebulą, sosem bazyliowym i orientalnym sosem curry. Burger serwowany z pieczonymi ziemniakami.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...