Gruzińsko-armeńska uczta w Lavashu
Świetne jedzenie, odpowiednio dobrane alkohole i opowieści z gruzińskich wypraw – tak będzie wyglądała kolejna degustacja organizowana pod patronatem Dobrego Wina.
Kuchni restauracji Lavash chyba nikomu nie trzeba przedstawiać – uwiedli Łódź swoimi khinkali, chaczapuri i baraniną oraz oczywiście kaukazką gościnnością. Ich restauracja w Manufakturze to nie tylko sprawdzone dania, ale również wyjątkowy wystrój. W przytulnym wnętrzu mnóstwo nawiązań do rodzinnych stron założycieli: są między innymi owoce granatu, fototapeta ze starym alfabetem, mapy i oczywiście winiarnia pełna zacnych trunków (przez szybę w podłodze widać też oryginalny piec do znanych gruzińskich wypieków).
Będzie ich można spróbować już w najbliższy czwartek. Tego dnia o godzinie 19.00 restauracja Lavash w Manufakturze wraz z Dobrym Winem zapraszają na degustację komentowaną, podczas której goście spróbują gruzińskich i armeńskich przysmaków w towarzystwie wyselekcjonowanych alkoholi. Wśród nich prym będą wiodły białe i czerwone wina, ale nie zabraknie też wysokoprocentowych pozycji, na przykład wysokogatunkowej armeńskiej brandy.
Na tym nie koniec atrakcji wieczoru. Specjalnym gościem spotkania będzie Piotr Apostolidis, autor książki „Gruzińska uczta”, miłośnik Gruzji, certyfikowany znawca wina, który spędził ponad 4 lata w podróży po winicach Kaukazu. Opowieści z kulinarnej podróży na pewno umilą gościom wieczór, a co ważne, na miejscu będzie też można nabyć książkę z dedykacją. Udział w kolacji kosztuje 117 zł (sam bilet) lub 149 zł (opcja z książką). Na miejscu będzie też można kupić degustowane trunki.
Na zakup wejściówki zostały zaledwie 2 dni. Rezerwacje i dodatkowe informacje udzielane są pod numerami: 42 295 02 10 lub 695 140 015 oraz adresem sukcesja@dobrewino.pl. Wpłat można dokonać w sklepie Dobre Wino w Sukcesja lub na rachunek bankowy:
Santander Bank Polska: 08 1090 2705 0000 0001 0162 6122 w tytule przelewu wpisując 'degustacja komentowana 30.05.2019