Grzybowe menu i leniwe śniadobiady, czyli jesień w restauracji Delight
Tegoroczna jesień upływa w restauracji Delight hotelu andel’s pod znakiem grzybów i leniwych, niedzielnych brunchy. Do końca października wizytę w lokalu możecie połączyć z bezpłatnym relaksem w hotelowym basenie.
Sezon grzybowy w pełni, więc Mirosław Jabłoński – szef kuchni hotelu andel’s stworzył specjalne, grzybowe menu. Trafiło do niego pięć potraw z prawdziwkami, rydzami i innymi grzybami leśnymi. Wybierzcie się do restauracji Delight spróbować borowików zapiekanych w kruchym cieśnie z sosem figowym albo kremowej zupy z grzybów z pieczonymi pomidorami. Wśród dań głównych spróbować można włoskich gnocchi z grzybami i kozim serem, sandacza z prawdziwkami oraz grillowanej cielęciny z rydzami, cukinią, śliwkami i szynką parmeńską. Wszystkie dania dostępne są w cenach od 18 zł do 52 zł.
To nie jedyne kulinarne i jesienne nowości przygotowane przez hotel andel’s. Od niedawna do oferty restauracji Delight wróciły niedzielne brunche, czyli leniwe posiłki łączące śniadanie z lekkim lunchem. Każdej niedzieli, w godzinach 13.00 – 16.30 na gości czeka tu bufet ze specjałami w stylu fusion oferujący do wyboru mnóstwo dań kuchni międzynarodowej bazującej na sezonowych produktach oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Wszystko dostępne bez ograniczeń w cenie 99 zł od osoby. Na dzieci czekają animatorki z Nanny Bell oraz specjalne rabaty. Maluchy poniżej 5 roku życia jedzą za darmo, a te trochę starsze, w wieku od 6 do 12 lat za pół ceny.
Do końca października na niedzielnych gości czeka w hotelu andel’s dodatkowa atrakcja. Każdy kto przyjdzie na brunch dostanie w prezencie karnet na całodniowy wstęp do Centrum SPA i Fitness skySPAce, czyli między innymi do pięknego, hotelowego basenu górującego nad Manufakturą.