Jakie dania przygotowały restauracje na Manu Food Fest
Od ponad tygodnia trwa w Manufakturze pierwsza edycja festiwalu Manu Food Fest. Restauracje prezentują popisowe dania charakterystyczne dla królujących w nich kuchni. Zobaczcie jak się prezentują. Dziś część pierwsza.
Obazda podana z sałatką ze szpecli, pieczarek i boczku – 15 zł

Gulasz jagnięcy z warzywami i świeżo wypiekanym pieczywem – 30 zł

Comber jagnięcy podany na pęczaku z palonym masłem, z groszkiem cukrowym i sosem miętowym – 45 zł

Małże św Jakuba na puree z salsefii z esencja z zielonych ziol i kielkami zielonego groszku – 15 zł

Boeuf Bourguignon zapieczone z serowym puree podane z warzywami na parze – 30 zł

Magret z kaczki podany na puree z fioletowego ziemniaka z marchewka i groszkiem na sosie z czerwonej porzeczki – 45 zł

Matar Mushroom Masala – 15 zł

kurczak tandoori z chlebkiem naan – 30 zł

Punjabi mutton, czyli baraniana curry z ryżem – 45 zł

Śledź marynowany w czerwonym winie podany na pierniku, śledź marynowany w zalewie z ogórków kiszonych podany z gruszka karmelizowaną w miodzie oraz śledź w orzechach – 15 zł

Pućki wołowe z sosem śliwkowym z domowymi kopytkami oraz sałatą z sosem winegret – 30 zł

Comber jagnięcy z gratiną ziemniaczano – kurkową oraz sosem z zielonego pieprzu – 45 zł

Poliki wołowe w cieście z glazurowanym porem i dymką – 15 zł

Pieczony boczek na karmelizowanych szalotkach – 30 zł

Małże św. Jakuba na sałatce z cukinii i owoców – 45 zł

Placek po zbójnicku – 15 zł

Zrazy wołowe z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi – 30 zł

Comber jagnięcy z borowikami i kaszą pęczak – 45 zł
