Manu Food Fest - cz. 1

Od ponad tygodnia trwa w Manufakturze pierwsza edycja festiwalu Manu Food Fest. Restauracje prezentują popisowe dania charakterystyczne dla królujących w nich kuchni. Zobaczcie jak się prezentują. Dziś część pierwsza.

 

Bierhalle

Obazda podana z sałatką ze szpecli, pieczarek i boczku – 15 zł

Manu Food Fest Bierhalle

Gulasz jagnięcy z warzywami i świeżo wypiekanym pieczywem – 30 zł

Manu Food Fest Bierhalle

Comber jagnięcy podany na pęczaku z palonym masłem, z groszkiem cukrowym i sosem miętowym – 45 zł

Manu Food Fest Bierhalle

French Potato

Małże św Jakuba na puree z salsefii z esencja z zielonych ziol i kielkami zielonego groszku – 15 zł

Manu Food Fest French Potato

Boeuf Bourguignon zapieczone z serowym puree podane z warzywami na parze – 30 zł

Manu Food Fest French Potato

Magret z kaczki podany na puree z fioletowego ziemniaka z marchewka i groszkiem na sosie z czerwonej porzeczki – 45 zł

Manu Food Fest French Potato

Ganesh

Matar Mushroom Masala – 15 zł

Manu Food Fest Ganesh

kurczak tandoori z chlebkiem naan – 30 zł

Manu Food Fest Ganesh

Punjabi mutton, czyli baraniana curry z ryżem – 45 zł

Punjabi mutton, czyli baraniana curry z ryżem

Polka

Śledź marynowany w czerwonym winie podany na pierniku, śledź marynowany w zalewie z ogórków kiszonych podany z gruszka karmelizowaną w miodzie oraz śledź w orzechach – 15 zł

Manu Food Fest Galicja

Pućki wołowe z sosem śliwkowym z domowymi kopytkami oraz sałatą z sosem winegret – 30 zł

Manu Food Fest Galicja

Comber jagnięcy z gratiną ziemniaczano – kurkową oraz sosem z zielonego pieprzu – 45 zł

Manu Food Fest Galicja

Polka

Poliki wołowe w cieście z glazurowanym porem i dymką – 15 zł

Manu Food Fest Polka

Pieczony boczek na karmelizowanych szalotkach – 30 zł

Manu Food Fest Polka

Małże św. Jakuba na sałatce z cukinii i owoców – 45 zł

Manu Food Fest Polka

Rajskie Jadło

Placek po zbójnicku – 15 zł

Manu Food Fest Rajskie Jadło

Zrazy wołowe z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi – 30 zł

Manu Food Fest Rajskie Jadło

Comber jagnięcy z borowikami i kaszą pęczak – 45 zł

Manu Food Fest Rajskie Jadło

 

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...