fbpx

Fot: Jan SanderNie raz pytaliście, czy znamy w okolicach Łodzi salę na kilkaset osób. Jedną z nielicznych jest Jan Sander położony na obrzeżach Aleksandrowa Łódzkiego.

Jan Sander położony jest przy ul. Wycieczkowej 2/10 w Rąbieniu – od centrum Łodzi miejsce to dzieli zaledwie kilkanaście minut samochodem. Ta lokalizacja ma niewątpliwe zalety: możliwość zaoferowania w jednym obiekcie kilku sal (największa może pomieścić nawet 400 gości), hotelu z 60 pokojami i ogromnego parkingu na kilkaset samochodów. Nic dziwnego, że miejsce to jest najbardziej znane z organizacji dużych wesel, bankietów czy konferencji. Jan Sander to jednak nie tylko  centrum biznesowe, to również dobrze prosperująca restauracja z kreatywnym szefem kuchni na czele.

Fot: Jan Sander

Wielkość Jana Sandera naprawdę imponuje: to cztery sale, które równocześnie mogą przyjąć nawet 600 gości. Właśnie dlatego obiekt jest tak popularny wśród par młodych, które szukają miejsca na kilkusetosobowe wesele. – Te same pary wracają do nas zorganizować chrzciny, a następnie komunie – śmieje się dyrektor hotelu. – Właśnie z uwagi na wielkość sal mamy jeszcze ostatnie miejsca na tegoroczne przyjęcia – dodaje. Tego typu imprezy cieszą się tu wzięciem również z powodu nowego placu zabaw. Zjeżdżalnia, huśtawki, mini tor przeszkód i zabawki, a do tego opieka doświadczonych animatorów, którzy opiekują się dziećmi w trakcie przyjęć oraz organizują im dodatkowe atrakcje, jak na przykład paintball czy puszczanie baniek mydlanych.

Fot: Jan Sander

Wnętrza to nie wszystko, wiadomo, że na imprezie liczy się profesjonalna obsługa i dobra kuchnia. Za kulinarną stronę przyjęć i menu tutejszej restauracji „Karuzela Smaków” odpowiada Adam Kowalski, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem (m.in. dwukrotnie był on uczestnikiem konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night). Na co dzień łączy tradycyjną kuchnię i domowe smaki z nowoczesnymi technikami kulinarnymi, ale prawdziwym polem do popisu są tematyczne menu i pokazy live cooking. Każdego tygodnia szef zaprasza w podróż kulinarną do innego zakątka świata. Kazachskie manty z baraniną, tajska wołowina w sosie kokosowo – pieprzowym, rosyjska solianka, węgierski bogracz czy francuski boeuf Bourguignonne – idealne uzupełnienie podstawowej karty, które doceniają nie tylko poszukiwacze nowych smaków. 

 Fot: Jan Sander

Na co dzień Karuzelę Smaków można odwiedzić w godzinach 12.00-22.00, ale warto też zwrócić uwagę na imprezy tematyczne organizowane w Janie Sanderze. Choć część gości nadal stawia na klasyczne dania, coraz większą popularnością cieszą się zestawy degustacyjne, w których goszczą małże św. Jakuba, foie gras czy trufle. Poza wyrafinowanym menu przyjęcia mogą też uświetnić pokazy gotowania na żywo (np. kuchni molekularnej). Już w najbliższą sobotę odbędzie się tu Bal Karnawałowy.  W promocyjnej cenie 125 zł od osoby goście mają zapewnioną zabawę przy muzyce na żywo, pięciodaniowe menu oraz bufet z zimnymi przekąskami, słodkościami i napojami. W sobotę przyjęcie, zaś w niedzielę rodzinny obiad. Poza wspominanym placem zabaw, na najmłodszych gości czeka jeszcze jedna atrakcja – warsztaty kulinarne „młody kucharz”. 

Fot: Jan Sander

Podobne posty

Gotowi na kolejne otwarcia? Mamy sporo nowego jedzenia do wypróbowania! Wbrew pandemii w Łodzi wciąż ...
Pytani o typowo łódzkie dania, łodzianie najczęściej wymieniają zalewajkę i prażoki, ale rzadko ...
W ramach Jemy w Łodzi Pasta & Kluchy Fest, nasz partner, sklep Azjanatalerzu.pl przygotował ...