fbpx

We wrześniu Łódź znowu stanie się kulinarną stolicą Polski. Wspólnie z Łódzkim Centrum Wydarzeń zapraszamy na piątą edycję największego w naszym mieście festiwalu kulinarnego Jemy w Łodzi Food Fest! Dzisiaj ruszają zapisy dla restauracji zainteresowanych udziałem w wydarzeniu.

Największy festiwal kulinarny w Łodzi

Hamra - libąńska uczta
Kolacja w restauracji Hamra

Jemy w Łodzi Food Fest to wydarzenie, które na stałe wpisało się już w kulinarno-gastronomiczny krajobraz naszego miasta. Co roku bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji i kawiarni z całego regionu i towarzyszy mu mnóstwo atrakcji dodatkowych – warsztatów, pokazów, spotkań i prelekcji.

Tematyczne trasy kulinarne i urodziny Jemy w Łodzi

10. urodziny Jemy w Łodzi | grafika: Igor Jankowski

Nie inaczej będzie tym razem. Impreza odbędzie się w dniach 10 – 19 września 2021 r. Na gości festiwalu czekały będą 4 tematyczne trasy kulinarne, którymi przez 10 dni będą mogli podróżować po łódzkich restauracjach próbując specjalnie na tę okazję przygotowanych dań. Tegoroczne trasy to: street food świata, sushi, pierogi świata i desery. Goście i restauratorzy będą mogli też wziąć udział w licznych wydarzeniach towarzyszących, z których część wpisze się w obchody 10. urodzin portalu Jemy w Łodzi.

Zgłoszenia restauracji

Food Fest 2020 w Gastromachinie

Od dzisiaj przyjmujemy zgłoszenia restauracji zainteresowanych udziałem. Zadaniem lokali jest wybór trasy kulinarnej, w ramach której przygotują zgodne z jej tematem danie festiwalowe. Danie musi być przygotowane specjalnie na Festiwal i nie może być propozycją ze stałego menu restauracji. Restauracje mogą też zaplanować własnej wydarzenia towarzyszące w ramach imprezy – chętnie pomożemy w zakresie organizacji i włączymy je do oficjalnego programu Festiwalu.

Szczegółowe informacje dla restauracji zainteresowanych udziałem znaleźć można TUTAJ. Na zgłoszenia czekamy do 31 sierpnia 2021 r.

Więcej informacji na temat festiwalu udzielają: 
Izabella Borowska, tel. 609 57 200
Agata Zarębska, tel. 691 860 116

Podobne posty

Makaron z CBD, pappardelle o smaku zalewajki, a do tego zmieniający kolor „magiczny eliksir” – to ...
W Łodzi trwa jesienna edycja festiwalu Restaurant Week, która dla nas stała się idealną okazją do ...
Za nami piąta, a zarazem urodzinowa edycja Jemy w Łodzi Food. Było mnóstwo świetnego jedzenia, super ...