fbpx

Już niedługo będziemy miały okazję pokazać wam, że nie tylko jemy, ale czasem też gotujemy. Studio kulinarne Book&Cook zaprosiło nas do współprowadzenia wyjątkowych warsztatów gotowania.

Agata Zarębska (z niekwarantannową fryzurą) i Damian Korkosz

Studio kulinarne Book&Cook, podobnie jak wiele innych biznesów, od dwóch miesięcy nie może prowadzić normalnej działalności. Ale znaleźli na to sposób – kilka tygodni temu przenieśli swoje warsztaty do internetu i teraz każdy może wziąć udział w lekcjach gotowania online w zaciszu swojej kuchni. Świetni prowadzący, fajne tematy i bardzo atrakcyjna cena zajęć sprawiły, że spotkały się one z dużym zainteresowaniem.

To skłoniło studio do rozwinięcia formuły. W nowej wersji, do prowadzącego warsztaty dołącza gość specjalny. Pierwsze takie zajęcia już się odbyły, ale to kolejne, które odbędą się 23 maja są dla nas szczególnie ważne. Tym razem gościem specjalnym będę ja – Agata z Jemy w Łodzi. Dołączę do Damiana Korkosza, którego możecie znać z ato sushi. Spędził tam 8 lat jako sushi master, a teraz został nowym prowadzącym zajęcia w Book&Cook.

Na warsztatach w Book&Cook fot. Magda Klimczak
Na warsztatach w Book&Cook fot. Magda Klimczak

Czego możecie się spodziewać? Przede wszystkim lekcji przyrządzania fantastycznych, japońskich pierożków gyoza. Bo to one są tematem warsztatów. Nauczycie się robić ciasto na pierożki oraz trzy rodzaje farszu: z krewetki z chili, z kurczak z warzywami i wegański z warzyw i makaronu. Dla mnie to warsztaty marzeń, bo uwielbiam lepić azjatyckie pierogi, a gyozy jeszcze nie robiłam. Z przyjemnością się nauczę pod czujnym okiem Damiana i obiecuję nie przeszkadzać mu w uczeniu was.

Możecie się zastanawiać, jaki będzie mój wkład w te warsztaty. Otóż! Szykuję dla was taczkę suchych jak wiór żartów, trochę gastro plotek, a przy okazji opowiem też o kolejnym festiwalu kulinarnym, który już dla was planujemy. Obiecuję, że będzie ciekawie i zabawnie.

A teraz konkrety. Warsztaty odbędą się w sobotę, 23 maja o godzinie 12.00 i potrwają około dwóch godzin. Koszt udziału wynosi 20 zł. Możecie się na nie zapisać TUTAJ. Po opłaceniu warsztatów otrzymacie listę wszystkich składników niezbędnych do przyrządzenia pierożków gyoza i będziecie mogli na żywo gotować z nami w swoich kuchniach, a także zadawać pytania i komentować.

Mam nadzieję, że do nas dołączycie i świat przekona się, a ja będę miała okazję wreszcie w pełni wykorzystać mój bezdyskusyjne potencjał gwiazdorski! 😉

Podobne posty

Pytani o typowo łódzkie dania, łodzianie najczęściej wymieniają zalewajkę i prażoki, ale rzadko ...
W ramach Jemy w Łodzi Pasta & Kluchy Fest, nasz partner, sklep Azjanatalerzu.pl przygotował ...
Co było pierwsze – makaron czy kluska? Czym różnią się od siebie i gdzie zaczęło się całe to ...