fbpx

10 dni festiwalu, 35 lokal, tysiące gości i ponad 5000 sprzedanych pizz! To była rekordowa edycja Jemy w Łodzi Pizza Fest – a my wciąż mamy dla was kilka niespodzianek.

Piąta edycja naszego Jemy w Łodzi Pizza Fest to rekordowa liczba restauracji oraz festiwalowych propozycji. W trakcie 10 dni mieliście zjedliście ponad 5000 pizz z 36 lokali w Łodzi i okolicach, a do tego braliście udział w naszych wydarzeniach i korzystaliście z pizzowych atrakcji. Dzięki wam restauracje mogły powrócić do ruchu jak sprzed pandemii – a dobrze wiecie jak ważne jest wsparcie dla naszego ukochanego gastro. Dziękujemy!

Tłusta Oliwa

Jesteście ciekawi, które pizze cieszyły się największą popularnością? Spieszymy z informacjami! Na podium znalazły się: pizza z Toskanii z salami spianata, krewetkami, rozmarynem i skórką cytrynową reprezentująca styl klasyczny, neapolitańska pizza z Dzielnej 43 z dodatkiem pesto, speckiem, burratą i karmelizowanymi orzechami, a także gwiazda festiwalu – pizza Estrella z Breadni z kieszonkami faszerowanymi na dwa sposoby. Tuż za nimi: nowinka z Forno Nero, czyli smażona na głębokim oleju pizza fritta w wersji mięsnej i wegańskiej, kokosowe cocoSanki z Otwartych Drzwi z panierowanymi krewetkami, a także calzone w polskim stylu z Fatamorgany.

Wielkie podziękowania kierujemy również do naszych niezastąpionych festiwalowych partnerów: Łódzkiego Centrum Wydarzeń, Bidfood Fautex, Pro-Gastro oraz serwisu Głodny.pl. Dzięki ich wsparciu możliwe było nie tylko zorganizowanie Pizza Fest, ale również naszej wspólnej akcji charytatywnej. W jej ramach do podopiecznych łódzkich domów dziecka trafiło 100 pizz przygotowanych przez wybrane łódzkie lokale, a relacje mogliście obejrzeć na naszym wydarzeniu.

PizzaNova

Kolejny festiwal pokazał, jak wielu z was kocha pizzę – i jaką dokładnie! Przez cały czas trwania Pizza Fest odpowiadaliście na nasze pytania i braliście udział w ankietach. Na podstawie waszych odpowiedzi powstanie łódzki raport o pizzy, czyli Profil Pizzomaniaka. Już wkrótce komplet informacji przedstawimy na naszych profilach społecznościowych, a tymczasem zachęcamy was do ściągnięcia naszych pizzowych mandali 😉 Link tutaj!

The Chef

10 dni to trochę za krótko i nie udało wam się spróbować wszystkich propozycji? Bez obaw! Festiwalowe pizze wciąż dostępne są w aż 24 lokalach, niektóre z nich na stałe, a niektóre tylko do jutra, czyli Dnia Pizzy. Przetestowanie ich będzie najlepszym sposobem, by uczcić ten pyszni dzień. Do jutra trwa również konkurs Tutti Santi, w którym możecie wygrać złoty voucher do ich restauracji, uprawniający do jedzenia ich pizzy codziennie przez okrągły rok. Szczegóły tutaj.

Oto pełna lista:

Agrafka – do końca tygodnia

All Star – na stałe

Bałucki Burger – do wyczerpania zapasów

Bawełna – do odwołania

Browar Księży Młyn – do wyczerpania zapasów

Cocoart’s – do 9.02.2021

Davella – do odwołania

Fatamorgana – do 21.02.2021

Forno Nero – na stałe

Hamra – do wyczerpania zapasów

Las Tablas – do wyczerpania zapasów

Mare e Monti – do 22.02.2021

Mariano Italiano Ksawerów – do odwołania

Mniamniam – do końca lutego

Otwarte Drzwi – do 9.02.2021

Peperoncini – do 9.02.2021

PizzaNova – do końca lutego

Pizzeria Osiedlowa – do odwołania

Tawerna – do 9.02.2021

Tłusta Oliwa – do odwołania

Toskania – do końca tygodnia

Tutti Santi – do 9.02.2021

Umamitu – do odwołania

Zielona Górka – do odwołania

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...