fbpx

10 dni festiwalu, 35 lokal, tysiące gości i ponad 5000 sprzedanych pizz! To była rekordowa edycja Jemy w Łodzi Pizza Fest – a my wciąż mamy dla was kilka niespodzianek.

Piąta edycja naszego Jemy w Łodzi Pizza Fest to rekordowa liczba restauracji oraz festiwalowych propozycji. W trakcie 10 dni mieliście zjedliście ponad 5000 pizz z 36 lokali w Łodzi i okolicach, a do tego braliście udział w naszych wydarzeniach i korzystaliście z pizzowych atrakcji. Dzięki wam restauracje mogły powrócić do ruchu jak sprzed pandemii – a dobrze wiecie jak ważne jest wsparcie dla naszego ukochanego gastro. Dziękujemy!

Tłusta Oliwa

Jesteście ciekawi, które pizze cieszyły się największą popularnością? Spieszymy z informacjami! Na podium znalazły się: pizza z Toskanii z salami spianata, krewetkami, rozmarynem i skórką cytrynową reprezentująca styl klasyczny, neapolitańska pizza z Dzielnej 43 z dodatkiem pesto, speckiem, burratą i karmelizowanymi orzechami, a także gwiazda festiwalu – pizza Estrella z Breadni z kieszonkami faszerowanymi na dwa sposoby. Tuż za nimi: nowinka z Forno Nero, czyli smażona na głębokim oleju pizza fritta w wersji mięsnej i wegańskiej, kokosowe cocoSanki z Otwartych Drzwi z panierowanymi krewetkami, a także calzone w polskim stylu z Fatamorgany.

Wielkie podziękowania kierujemy również do naszych niezastąpionych festiwalowych partnerów: Łódzkiego Centrum Wydarzeń, Bidfood Fautex, Pro-Gastro oraz serwisu Głodny.pl. Dzięki ich wsparciu możliwe było nie tylko zorganizowanie Pizza Fest, ale również naszej wspólnej akcji charytatywnej. W jej ramach do podopiecznych łódzkich domów dziecka trafiło 100 pizz przygotowanych przez wybrane łódzkie lokale, a relacje mogliście obejrzeć na naszym wydarzeniu.

PizzaNova

Kolejny festiwal pokazał, jak wielu z was kocha pizzę – i jaką dokładnie! Przez cały czas trwania Pizza Fest odpowiadaliście na nasze pytania i braliście udział w ankietach. Na podstawie waszych odpowiedzi powstanie łódzki raport o pizzy, czyli Profil Pizzomaniaka. Już wkrótce komplet informacji przedstawimy na naszych profilach społecznościowych, a tymczasem zachęcamy was do ściągnięcia naszych pizzowych mandali 😉 Link tutaj!

The Chef

10 dni to trochę za krótko i nie udało wam się spróbować wszystkich propozycji? Bez obaw! Festiwalowe pizze wciąż dostępne są w aż 24 lokalach, niektóre z nich na stałe, a niektóre tylko do jutra, czyli Dnia Pizzy. Przetestowanie ich będzie najlepszym sposobem, by uczcić ten pyszni dzień. Do jutra trwa również konkurs Tutti Santi, w którym możecie wygrać złoty voucher do ich restauracji, uprawniający do jedzenia ich pizzy codziennie przez okrągły rok. Szczegóły tutaj.

Oto pełna lista:

Agrafka – do końca tygodnia

All Star – na stałe

Bałucki Burger – do wyczerpania zapasów

Bawełna – do odwołania

Browar Księży Młyn – do wyczerpania zapasów

Cocoart’s – do 9.02.2021

Davella – do odwołania

Fatamorgana – do 21.02.2021

Forno Nero – na stałe

Hamra – do wyczerpania zapasów

Las Tablas – do wyczerpania zapasów

Mare e Monti – do 22.02.2021

Mariano Italiano Ksawerów – do odwołania

Mniamniam – do końca lutego

Otwarte Drzwi – do 9.02.2021

Peperoncini – do 9.02.2021

PizzaNova – do końca lutego

Pizzeria Osiedlowa – do odwołania

Tawerna – do 9.02.2021

Tłusta Oliwa – do odwołania

Toskania – do końca tygodnia

Tutti Santi – do 9.02.2021

Umamitu – do odwołania

Zielona Górka – do odwołania

PARTNERZY

Jak wybrać mąkę do pizzy

Podobne posty

Gotowi na kolejne otwarcia? Mamy sporo nowego jedzenia do wypróbowania! Wbrew pandemii w Łodzi wciąż ...
Pytani o typowo łódzkie dania, łodzianie najczęściej wymieniają zalewajkę i prażoki, ale rzadko ...
W ramach Jemy w Łodzi Pasta & Kluchy Fest, nasz partner, sklep Azjanatalerzu.pl przygotował ...