fbpx
Pizza Fest 2021

Jemy w Łodzi Pizza Fest 2021 zbliża się wielkimi krokami! Do wydarzenia został tydzień – dla podkręcenia apetytu przedstawiamy wam nasze wydarzenia towarzyszące.

Na ten festiwal czekają wszyscy miłośnicy pizzy. Jemy w Łodzi Pizza Fest 2021 rozpocznie się już 29 stycznia i potrwa do 7 lutego, a w jego trakcie będziecie mieli okazję spróbować prawie 40 propozycji – tych włoskich i tych w wydaniu międzynarodowym. Jak widzicie, ponownie idziemy na rekord! Już za chwilę przedstawimy wam wszystkich tegorocznych uczestników i ich propozycje, ale zanim to nastąpi, przeczytajcie o tym, co jeszcze dla wasz szykujemy. Będzie się działo!

Konkurs dla pizzomaniaków

Tak jak przy poprzednich edycjach, tak i teraz mamy dla was super konkurs z nagrodami. Wy opowiecie nam o swoich pizzowych marzeniach, a my nagrodzimy najciekawsze pomysły. Na laureatów czekają wyjątkowe nagrody – pizzowe skarpetki od firmy Rainbow Socks. Zwycięzca zgarnie pełne pudełko z 4 parami (swoją drogą, spójrzcie jak realistycznie wygląda!), a dla pozostałych mamy po „trójkąciku”. Szczegóły już wkrótce na naszym profilu na Facebooku!

Warsztaty dla domowego pizzaiolo

Jeść dobrą pizzę to jedno z festiwalowych zadań – drugie, to nauczyć się ją robić! Dla wszystkich głodnych wiedzy w poniedziałek 1 lutego odbędą się warsztaty Pizza Prawdziwa, które ponownie poprowadzi Jędrzej Lewandowski z restauracji Zielona Górka. Czemu Jędrzej? Jego pizzeria jako jedyna w regionie posiada certyfikat Associazione Verace Pizza Napoletana, a on sam w 2019 roku zajął 6. miejsce na świecie podczas największych międzynarodowych mistrzostw pizzy Olimpia di Vera Pizza Napoletana w Neapolu. W Book&Cook nauczy Was wypiekać domowe pizze, mieszać i rozciągać ciasto, formować kulki, przygotować sos i dodatki – a wszystko to, by przyrządzić Margheritę godną mistrzów. Warsztaty odbędą się w poniedziałek 01.02.2021 o godzinie 18:00 i potrwają ok. 3-4 godziny. Koszt uczestnictwa to 220 zł. Zapisy przyjmowane są tutaj.

Guest spot Tymoteusz Dziedzic w Dzielnej 43

6 lutego, sobota, drugi festiwalowy weekend – zapiszcie sobie tę datę! Tego dnia w Dzielnej 43 razem z Michałem, placki kręcić będzie Tymoteusz Dziedzic, warszawski pizzaiolo na co dzień pracujący w Dziurce od Klucza, jednej z najlepszych stołecznych pizzerii specjalizującej się w pizzy neapolitańskiej. Możecie spodziewać się wielu pyszności, bo oprócz pozycji z karty i specjalnej festiwalowej propozycji, serwowana będzie również pizza-niespodzianka, stworzona przez Tymka specjalnie na guestspot. Akcja potrwa cały dzień, aż do wyczerpania zapasów ciasta, a wszystkie pizze będzie można zamówić z odbiorem osobistym oraz w dostawie. Nie możemy się doczekać! Szczegóły znajdziecie tutaj.

Guest spot Tymka Dziedzica

Pizza Fest dla Domów Dziecka w Łodzi

Ten rok, jak żaden inny pokazał nam, jak ważna jest solidarność oraz ludzka życzliwość. A skoro pizza to jedzenie, a jedzenie to miłość… to znaczy że dzielenie się pizzą to jak dzielenie się miłością! Pragniemy wysłać ją dalej w świat, a dokładnie do podopiecznych łódzkich Domów Dziecka. W tym roku razem z naszymi partnerami, firmą BidfoodFarutex i serwisem Glodny.pl, dostarczymy prawie setkę pizz do placówek w naszym mieście, dzięki czemu w festiwalu będą mogli wziąć ich podopieczni. Szczegóły akcji już wkrótce na naszym Facebooku!

fot. Unsplash

Pizza Mandala

Nudy, tak siedzieć w domu… Na szczęście, mamy dla was coś wyjątkowego, co pomoże wam się rozerwać w zimowe wieczory – pizzowe mandale do samodzielnego pokolorowania! Narysowałam je dla was ja, czyli Daria i daję wam autorskie przyzwolenie na wykorzystanie ich w dowolny sposób. Możecie wydrukować je dla siebie, swoich dzieci, rodziców, czy dziadków, użyć do ozdoby, czy po prostu dla relaksu, a potem jako podpałkę do kominka 😂 Wszystkie mandale dostępne będą na naszym wydarzeniu na Facebooku – dołączajcie do niego, by niczego nie przegapić!

fot. Unsplash

Profil Pizzomaniaka

To, że łodzianie kochają pizzę, to doskonale wiemy. Interesuje nas jednak więcej! Jakie są wasze ulubione składniki? Czy pochodzenie składników ma dla was znaczenie? No i jaki rodzaj jest waszym zdaniem najlepszy? Przez cały czas trwania festiwalu będziemy zadawać wam pizzowe pytania na różne tematy. Na podstawie waszych odpowiedzi powstanie „Profil Pizzomaniaka” – nasz raport na temat preferencji łódzkich smakoszy pizzy, a całość przedstawiona zostanie w postaci zbiorczej infografiki. Mamy nadzieję, że przyczynicie się do jej powstania!

Zdjęcie z naszej wizyty w Sanpi

Podobne posty

Przy Stole - klub kolacyjny Jemy w Łodzi Klub Kolacyjny Jemy w Łodzi szykuje się do kolejnego ...
fot. pixabay.com Autentyczne, tradycyjne, oryginalne – słowa wytrychy, którymi lubią promować się ...
Chcecie wiedzieć czym są tytułowe ryżowe buły oraz jak smakuje dosa? Zajrzyjcie z nami do nowo ...