Kolacja z degustacją hiszpańskich win w Kolorach Wina
W najbliższy piątek, 19 lipca, w restauracji Kolory Wina odbędzie się specjalna kolacja, której uczestnicy będą mieli okazję spróbować najlepszych, hiszpańskich win.
To kolejne już wydarzenie z cyklu promującego umiejętne łączenie wina z jedzeniem. Tym razem organizatorzy zaproszą uczestników do słonecznej Hiszpanii i zaprezentują jej najlepsze trunki. Spotkanie poprowadzi Michał Stępień z Domu Wina, który odpowiadał będzie za dobór win do dań, które jak zawsze przygotuje Jarosław Bieńkowski – szef kuchni restauracji Kolory Wina.
Podczas kolacji pod hasłem „Hiszpania znana i nieznana”, która rozpocznie się o godzinie 19.00 spróbować można będzie m.in. wolno gotowanego kurczęcia na morelowo-maślanym puree z gruszkowym chipsem, combra z królika gotowanego metodą 'sous-vide’ z pianką o smaku leśnych owoców czy w winogronowego musu w skorupce 'nitro’ na owocowej sałatce z brzoskwiniowym sosem. Do dań dobrane zostaną wina z hiszpańskich regionów winnych La Mancha i Valencia.
Koszt udziału w kolacji wynosi 120 zł od osoby, a rezerwacji dokonywać można pod numerem telefonu 604 613 746.