fbpx

Najlepszy blogOto jedenaście blogów kulinarnych – od was zależy, który z nich za dwa tygodnie zostanie szczęśliwym zwycięzcą naszego konkursu.

Poznajcie kandydatów, odwiedzajcie blogi, gotujcie i głosujcie w naszej ankiecie (zamieszczona w środkowej kolumnie). Jest o co walczyć – zwycięzca drugiej edycji konkursu na Najlepszy Łódzki Blog Kulinarny weźmie udział w profesjonalnym szkoleniu z kuchni molekularnej przygotowanym przez firmę Morning Home, która dostarcza urządzenia sous vide nie tylko do restauracji, ale również do domowych kuchni.

Oto nominowani:

Fot: Bake&Taste

Bake&Taste

Kasia z Bake&Taste nie tylko świetnie gotuje i fotografuje swoje dania. Ona również pracuje w dziale marketingu biura turystycznego, wiele podróżuje i uprawia biegi (także przełajowe). Co ciekawe, w zawodach sportowych często towarzyszy jej ukochany szpic japoński.

Fot: Cook yourself

Cook yourself

Karla gotuje odkąd zaczęła posługiwać się nożem i widelcem, a w dzieciństwie uwielbiała przypatrywać się krzątającej w kuchni babci. Poza standardowymi przepisami, na blogu znajdziecie także dział z daniami bez glutenu i mleka, a również porady dotyczące gotowania.

Fot: Dziękuję było pyszne

Dziękuję było pyszne

„Dziękuję, było pyszne” – tak mawiał narzeczony Karoliny i stąd też wziął się pomysł na nazwę bloga. Autorka wciąż doskonali umiejętności kulinarne (również na warsztatach ze znanymi kucharzami) oraz te fotograficzne. Pamięta czasy, gdy zdjęcia robiła komórką, ale jak widać, dawno już one minęły.

Fot: Kasia Sarna

Kasia Sarna

Kasia blogerką jest już od pięciu lat, a co ważniejsze – jest jedyną wegetarianką w gronie nominowanych. Jeżeli brakuje wam pomysłu na roślinne dania (prawie wszystkie przepisy są wegańskie), bez wątpienia znajdziecie tu coś dla siebie. Jest tu również dział poświęcony książkom, dzikim roślinom jadalnym czy fermentacji.

Fot: Kasiuchnia

Kasiuchnia – kuchnia Kasi

Nie ma wątpliwości, kto jest autorem stosunkowo prostych, a równocześnie ciekawych przepisów na blogu. Pasją do gotowania zaraził Kasię tata, dziś w kuchni towarzyszy jej chłopak, który dzielnie pomaga w sprzątaniu po kulinarnych wyczynach blogerki.

Fot: Kuchnia w słońcu skąpana

Kuchnia w słońcu skąpana

Pasją Justyny jest gotowanie i języki obce (jest studentką slawistyki) – widać to również na bogu, na którym wszystkie przepisy zaprezentowane są również po angielsku. W kuchni lubi eksperymentować, a także wykorzystywać zioła, kwiaty i dzikie owoce.

 Fot: Moja pasja smaku

Moja pasja smaku

Na co dzień Paulina pracuje w urzędzie, po godzinach prowadzi kulinarnego bloga (jest również współorganizatorką spotkań lokalnych blogerów). Jej największą pasją są kuchnia tajska i indyjska, ale jak pokazują apetyczne zdjęcia, chętnie sięga po kuchnię europejską.

Fot: Okiem i dłońmi

Okiem i dłońmi

Czas na blogowy duet. Okiem i dłońmi tworzą Anna i Piotr, czyli szczęśliwe małżeństwo mikrobiolożki i bibliotekarza. Bliska im jest kuchnia śródziemnomorska, często sięgają też po tradycyjne, polskie dania, a również chętnię podejmują kulinarne wyzwania.

Fot: Stare Gary

Stare Gary

Beata z zawodu jest architektem, ale wolne chwile poświęca wyszukiwaniu oryginalnych przepisów, gotowaniu, a przede wszystkim jedzeniu. Blog pozwala wprowadzić jej porządek w chaosie kuchennych zapisków – nam nawigację ułatwia wygodny spis treści i różne podkategorie.

Fot: Surfme

Surfme

Ten blog ma aż trzy autorki – Joannę, Paulinę i Annę. Dziewczyny gotują i zbierają kasę na własnego surferskiego food trucka. Niedawno ich wypieków można było spróbować na Before Food Market,  blogerki przygotowują też tarty na indywidualne zamówienia.

Fot: Wife with knife

Wife with knife

Angelika zgłębia tajniki marketingu internetowego, biega i oczywiście gotuje. Co ciekawe, na blogu, poza przepisami, znajdziecie też recenzje, relacje z wydarzeń, warsztatów i podróży – prawie wszystkie również związane z tematem kulinariów. 

Na wasze głosy czekamy do północy 18 grudnia 2016.  

Podobne posty

Naturalne lody od Farina Coffee Tak, dobrze przeczytaliście – znana restauracja nie tylko stworzyła ...
Sushi w dłoń na Teofilowie Mają piękny lokal i świetne jedzenie. Ja już byłam. I musiałam czekać w ...
Beza by Edyta Bednarz – połączone siły dwóch lokali Beza Coffee and Bourbon oraz Szwalnia Smaków na ...