Lato w skyFLY barze hotelu andel’s

Lato na dobre zawitało do andel’s Hotel Łódź. Na najwyżej położonym tarasie budynku ruszył niedawno letni bar skyFLY.

To kolejny już wakacyjny sezon, w którym andel’s w Manufakturze otwiera swój podniebny taras wszystkich. Nie trzeba być gościem hotelu, by z niego skorzystać. A naprawdę warto się tam wybrać. Ciekawy widok na centrum miasta, pyszne jedzenie i kolorowe drinki sprawiają, że w środku Łodzi można poczuć się jak na wakacjach.

Lato w skyFLY barze hotelu andel’s

W tym roku skyFLY bar ma bardziej wypoczynkowy i niezobowiązujący charakter. Wystrój łączy stylowe kanapy i fotele, leżaki i wysokie barowe stoły z elementami z płyt pilśniowych. Od deszczu i słońca chroni markiza, a centrum wydarzeń jest sporych rozmiarów grill, z którego serwowane są letnie dania. To one stanowią podstawę tegorocznej oferty kulinarnej skyFLY baru.

Lato w skyFLY barze hotelu andel’s

W grillowym menu znajdziecie mięsa przyrządzane na różne sposoby, ryby i owoce morza. Jest jagnięcina z rozmarynem, wschodni kurczak marynowany w jogurcie, curry i bazylii, klasyczny stek w tłuczonym pieprzu czy białe kiełbaski w płatkach bekonu. Miłośnicy morskich smaków spróbować mogą krewetek w czosnku i tymianku lub polędwicy z dorsza w maśle i ziołach. Są też grillowane oscypki i ziemniaki pieczone z awokado i boczkiem.

Lato w skyFLY barze hotelu andel’s

Dodatek do dań głównych stanowią sałaki w czterech rodzajach oraz cztery sosy – od klasycznego czosnkowego, przez pomidorową salsę, aż po pastę z cieciorki z suszonymi pomidorami. Za cały zestaw (danie główne, wybrana sałatka i sos) zapłacimy od 36 zł do 74 zł. Można tez zamówić deskę przekąsek z grilla dla dwojga (67 zł), na której znajdziemy pięć różnych dań. Do tego drinki na bazie wina, prosecco i mocniejszych alkoholi, domowe lemoniady, mrożone kawy i smakowe wody.

Lato w skyFLY barze hotelu andel’s

Kulinarną atrakcją tegorocznej edycji skyFLY baru będą jednak tematyczne weekendy kulinarne. Co dwa tygodnie szef kuchni zaproponuje gościom dania z innego zakątka świata. Pierwszy taki weekend, pod hasłem Zjednoczone Stany Smaku rozpocznie się już w najbliższą sobotę, 4 lipca. Na kolejne weekendy zaplanowano Fiestę Tex-Mex (18 lipca), Polski Nowy Sport Narodowy (1 sipernia) oraz ŚródziemnoMORSKIE Historie (15 sipernia).

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...