Łódzkie Nagrody Kulinarne – nominacje cz. 1

Pora przedstawić restauracje, kawiarnie i osoby nominowane do pierwszej edycji Łódzkich Nagród Kulinarnych. Nagrody rozdane zostaną pod koniec września, a dzisiaj prezentujemy lokale nominowane w czterech z dziesięciu kategorii.

Łódzkie Nagrody Kulinarne to wyróżnienie, którym uhonorujemy najlepsze łódzkie restauracje kawiarnie i osoby związane z lokalną gastronomią podczas uroczystej gali, która odbędzie się 29 września w Hotelu Tobaco. Nagrody przyznane zostaną w dziesięciu kategoriach – dziewięciu jurorskich i jednej publiczności.

Głównym partnerem wydarzenia jest firma Elpro, która od 20 lat wspiera firmy z branży HoReCa specjalistyczną wiedzą w zakresie komputerowych systemów sprzedaży i urządzeń fiskalnych, systemów monitoringu wizyjnego oraz obsługi płatności bezgotówkowych, a także doradztwem operacyjnym. Eksperci Elpro swoją wiedzą merytoryczną wspierają także nasz cykl poradnikowych artykułów o otwieraniu własnej restauracji, który publikujemy na naszym portalu.

Dziś prezentujemy restauracje, kawiarnie i osoby nominowane w czterech kategoriach jurorskich – kolejne przestawimy jutro. Laureatów wybierze jury, w którego skład wchodzą: Agnieszka Danowska, Magda Klimczak, Damian MarchlewiczMaciej Nowicki oraz my, czyli Iza Borowska i Agata Zarębska. Więcej o jurorach i nagrodach przeczytacie tutaj. Przypominamy też, że ciągle możecie zgłaszać do nas swoich kandydatów do Nagrody Publiczności w kategorii Najlepsza Restauracja 2016.

Łódzkie Nagrody Kulinarne

A oto nasze nominacje:

Najlepsza Restauracja 2016

W tej kategorii nagrodzimy restaurację, która wyróżnia się doskonałym jedzeniem, nienaganną obsługą, innowacyjnością i miłą atmosferą. Wśród nominowanych zalazły się lokale doceniane przez gości i wyróżniane w rozmaitych konkursach.

Affogato
Ato Sushi
Kolory Wina
Quale Restaurant
Senoritas

Najlepszy szef kuchni

Szef kuchni odpowiada nie tylko za jakość oferowanych w restauracji potraw, ale także za sprawną pracę kuchni i serwis. W tej kategorii wyróżnimy osobę, której pracę wyróżnia dbałość o jedzenie, kreatywność i dobra organizacja pracy.

Jarosław Bieńkowski (Kolory Wina)
Mirosław Jabłoński (restauracja Delight)
Maciej Rosiński (Affogato)
Sebastian Spychała (Piwnica Łódzka)
Szymon Stach (Quale Restaurant)

Najlepsza obsługa

Obok znakomitego jedzenia, na sukces restauracji największy wpływ ma sprawny i miły serwis. W tej kategorii nominowaliśmy lokale, które bez wątpienia wyróżniają się pod względem jakości obsługi gości i dbają o jej najwyższe standardy.

Ato Sushi
Restauracja Delight
Restauracja Lavash
Quale Restaurant
Senoritas

Najlepsza cukiernia, piekarnia lub lodziarnia

Naturalne składniki, tradycyjne receptury, innowacyjne i kreatywne techniki, dbałość o smak i estetykę wyrobów – to wszystko wyróżnia lokale nominowane w tej kategorii.

Babkarnia
Lody Naturalne Oh Ah (dawniej: Lody Naturalne przy Manufakturze)
Montag
Słodka Pracownia
Lodziarnia Cukiernia Wasiakowie

Zwycięzców poznamy 29 września podczas uroczystej gali, a nominowanych w kolejnych kategoriach już jutro.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...