Kolory Wina NoBo Hotel

Kuchnia molekularna ma w sobie coś z magii, dlatego też na specjalnym wieczorze przygotowanym przez NoBo Hotel zmierzy się szef kuchni tutejszej restauracji z Sławomirem Piestrzeniewiczem – najlepszym polskim iluzjonistą.

To będzie niezwykły wieczór. Za jego magiczną stronę odpowiedzialny będzie dwukrotny wicemistrz Światowych Kongresów Iluzji znany pod pseudonimem Arsène Lupin, za kulinarną – wielokrotnie nagradzany szef kuchni Jarosław Bieńkowski. Będzie przepowiadanie przyszłości, odgadywanie myśli, nas najbardziej interesuje jednak kuchnia molekularna.

Kolory Wina NoBo Hotel

Na rozbudzenie kubków smakowych ravioli owocowe na papierze z gruszki, w roli przystawki łosoś gotowany w niskiej temperaturze na emulsji paprykowo-pomarańczowej z ciepłą galaretką o smaku chrzanu. Nie dość oryginalnie? Przejdźmy więc do dania głównego, którym jest pierś perliczki przygotowana metodą sous-vide muśnięta ziemniaczanym puree z syfonu z karmelizowanym sosem borowikowym na bazie czerwonego wina oraz marchewką gotowaną w pomarańczy. Nie mogło zabraknąć też czegoś słodkiego. Wieczór zakończy mus brzoskwiniowy zamknięty w skorupce nitro podany na czekoladowym pyle, podany z chipsem z brązowego cukru.

Termin: 1 września 2012 (sobota)
Miejsce: Restauracja Kolory Wina (NoBo Hotel, ul. Liściasta 86)
Koszt: 135 zł od osoby

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...