fbpx

Sezon na jagody w pełni – a to oznacza, że znów możemy rozkoszować się najlepszymi jagodziankami! Co roku na Instagram wrzucamy zdjęcie tego wypieku z cukierni Gałeccy i co roku bije ono rekordy popularności. Wiedząc więc, jaką miłością je darzycie, postanowiłyśmy sprawdzić, czy ich wypakowane jagodami bułeczki mają sobie równych. Oto letni jagodziankowy test Jemy w Łodzi!

Testowane jagodzianki

W rankingu pod uwagę wzięłyśmy 6 wypieków z następujących piekarni: Barbarella, Dybalski, Gałeccy, HortCafe oraz Z pieca rodem. Kryteria oceny? Smak ciasta, ilość, konsystencja i smak jagód, a także wygląd oraz ogólne wrażenia z konsumpcji. Powiemy szczerze – nie było łatwo! Obrady były naprawdę burzliwe, a jury długo głowiło się nad ostatecznym wynikiem. Na szczęście, obyło się bez jagodowych rękoczynów. Wygrała jagodzianka, której ciasto było lekkie, puszyste i oblane nieprzytłaczającą ilością lukru, miała najwięcej jagodowego nadzienia i było ono najsmaczniejsze – naturalnie słodkie, o wyrazistym smaku i z całych owoców. Najgorsze noty zdobyła jagodzianka, której ciasto było suche i kruche, a bułka miała niewiele nadzienia.

Nie przedłużając – prezentujemy ranking!

6. miejsce – Putka

5. miejsce – HortCafe

4. miejsce – Dybalski

3. miejsce – Barbarella

2. miejsce – Z pieca rodem

1. miejsce – Gałeccy

Podobne posty

Nadziane do granic możliwości croissanty, ociekające serem smash burgery i chrupiąca włoska pizza w ...
Kto ma ochotę na gyros i zapiekaną fetę? Nareszcie pojawiły się w karcie Santorini. Idzie nowe – ...
25 łódzkich restauracji i kawiarni przygotowało swoje festiwalowe dania i desery inspirowane łódzką ...