NOTO sushi

Sushi jest jednym z najpopularniejszych dań zamawianych w dostawie do domu czy pracy, jednak jakość dań oferowanych w systemie delivery pozostawia czasem sporo do życzenia. Zmienić to zamierza ekipa No To sushi.

Nowy koncept działa na rynku od dwóch tygodni. I chociaż marka No to sushi jest nowa, to stoją za nią ludzie związani z kuchnią japońską od dawna. Szefem kuchni jest tu Janusz Michalak, który pracował w najlepszych łódzkich susharniach, a menedżerem Kamil Kozieł, który przez lata pracował w ato sushi. Obaj panowie mają mnóstwo energii i kulinarnych pomysłów, nad realizacją których wspólnie pracują. Pierwszym efektem tych prac jest właśnie No To sushi.

NOTO sushi

Plany rozwoju marki są bardzo ambitne, ale doświadczona ekipa wie, że ich realizacja powinna iść krok po kroku. A pierwszym z nich jest w tym wypadku uruchomienie sushi delivery, czyli po prostu susharni oferującej wyłącznie opcję dostaw sushi do klienta. Tak właśnie działa No To. Na stronie notosushi.pl znajdziecie menu, z którego wszystkie dania możecie zamówić z dowozem pod wskazany adres.

NOTO sushi

Ambicją twórców No To jest oferowanie w szybkiej dostawie sushi jakości premium w przystępnych cenach, które zaczynają się już od kilkunastu złotych, a najdroższe rolki kosztują poniżej 40 zł. Ideą jest przybliżenie świetnych dań jak najszerszej grupie odbiorców. Zarówno Janusz jak i Kamil świetnie znają się na kuchni japońskiej i rozumieją, że podstawą jest tutaj wysokiej jakości produkt. Dlatego ich sushi przygotowywane jest z najświeższych ryb i owoców morza według tradycyjnych receptur.

NOTO sushi

W menu No To sushi znajdziecie zarówno propozycje klasyczne, znane i lubiane, jak Philadelphia Roll czy Ebi Sake Roll z łososiem i krewetką, ale są też bardziej kreatywne i wymyślne kompozycje. Smakosze znajdą tu rolki z ośmiornicą czy seriolą, a nawet wołowiną, kaczką i owocami. Nie zabraknie również propozycji dla wegetarian i wegan. Wszystkie można zamawiać pojedynczo albo w zestawach.

NOTO sushi

Ale No To to nie tylko sushi. Janusz Michalak jest nie tylko sushi masterem, ale również doświadczonym szefem kuchni, dlatego w menu znalazły się również inne dania kuchni japońskiej. Ich wybór nie jest duży, ale za to bardzo ciekawy. Kuszą dwa rodzaje ramenu czy Katsu Miso – to autorska wariacja na temat klasycznej zupy miso z pastą gochujang, makaronem, kurczakiem, tofu i warzywami.

NOTO sushi

Znając ekipę nowego sushi wiemy, że czeka nas z ich strony sporo niespodzianek. Pomysłów, wiedzy i entuzjazmu na pewno im nie brakuje. Na pewno będziemy śledzić ich poczynania i informować was o nich na bieżąco, a tymczasem zachęcamy do sprawdzenia No To.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...