No To Sushi

Za nami kolejne otwarcie, na które długo musieliśmy czekać. Marka NoTo sushi działa na rynku od blisko roku w systemie delivery, a teraz ruszył jej lokal stacjonarny.

Twórcy restauracji Farina Bianco i Tabu, która niedawno ruszyła przy Piłsudskiego tworzyli jednocześnie inny koncept o azjatyckich korzeniach. NoTo Sushi zadebiutowało w systemie delivery blisko rok temu. Od tamtego czasu czekałyśmy na otwarcie zapowiadanego od początku lokalu stacjonarnego. I wreszcie jest! Od tygodnia możecie wpadać do sushi baru NoTo przy Sienkiewicza 115.

No To Sushi

Ambicją twórców No To jest oferowanie sushi jakości premium w przystępnych cenach – zarówno na miejscu w lokalu jak i w dostawie. Ideą jest przybliżenie świetnych dań jak najszerszej grupie odbiorców. Wspólne siły połączono również w kuchni – za menu odpowiada tu Kamil Maćkowski (szef kuchni Farina Bianco) i Janusz Michalak kierujący również kuchnią Tabu. Mają oni świadomość, że podstawą dobrego sushi jest wysokiej jakości produkt. Dlatego do przygotowywania dań wykorzystuje najświeższe ryby i owoce morza, a wszystko przyrządzane jest według tradycyjnych receptur.

No To Sushi

W menu No To sushi znajdziecie zarówno propozycje klasyczne, znane i lubiane, jak Philadelphia Roll, ale są też bardziej kreatywne i wymyślne kompozycje, na przykład z węgorzem i mango. Wszystkie można zamawiać pojedynczo albo w zestawach. Ale No To to nie tylko sushi. Janusz Michalak jest nie tylko sushi masterem, ale również doświadczonym szefem kuchni, dlatego w menu znalazły się również inne dania kuchni japońskiej i nie tylko. Jest oczywiście ramen i zupa miso, ale zjecie tu także bułeczki bao, pad thaia czy mi goreng. Menu nie jest długie, ale to właśnie powinno być gwarancją wysokiej jakości produktów.

No To Sushi

NoTo Sushi przy Sienkiewicza 115 możecie odwiedzać codziennie w godzinach 10.00 – 22.00. Jeżeli odwiedzicie lokal stacjonarnie, pamiętajcie, że sushi masterzy chętnie przygotują coś dla was na specjalne zamówienie, spoza karty. Zamówienia telefoniczne możecie składać pod numerem: 885 886 002.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...