fbpx

Nowe menu w MITMI

Sezon jesienno-zimowy nowym menu inauguruje MITMI restobar. Znajdziecie w nim kilkanaście nowych dań na chłodniejszą część roku.

MITMI restobar od początku działalności regularnie odświeża swoje menu i dostosowuje je zarówno do sezonu jak i coraz bardziej wymagających podniebień swoich klientów. Nowe karty przynoszą ze sobą nie tylko nowe dania, ale i coraz bardziej oryginalne produkty i nowe techniki kulinarne wykorzystywane do ich produkcji. Podobnie jest i tym razem. Wszystkich nowych dań spróbować możecie w MITMI od dzisiaj.

Nowe menu w MITMI - vitello tonnato

Nowości znajdziecie już w menu śniadaniowym. Możecie wybrać na przykład jaja z zapiekanymi warzywami podawane na gorącej patelni albo opcję dla tych, którzy od rana lubią pojeść – duży talerz wypełniony jajami, kiełbaskami, humusem, twarożkiem, serami, mięsem i warzywami. Jeśli zostajecie w MITMI dłużej, to po śniadaniu warto sięgnąć po przystawki, wśród których pojawiło się właśnie klasycznie włoskie vitello tonnato, czyli schab cielęcy w sosie z tuńczykiem i kaparami. Jeszcze ciekawiej brzmi jednak druga spośród przystawkowych nowości – czosnkowy tuk wołowy, czyli szpik, który jest prawdziwym przysmakiem rzadko serwowanym w łódzkich restauracjach.

W menu są i powroty. Ponownie będziecie mogli wpaść do MITMI na zupę dyniowo-kokosową podawaną na jednym talerzu z kremem z zielonego groszku. Menu kanapek wzbogaci się zaś o propozycję z jagnięcymi pulpecikami i sosem pomidorowym. Miłośnicy owoców morza ucieszą się zaś zapewne z goszczących już na stałe w nowej karcie kalmarów duszonych w maśle i winie.

Nowe menu w MITMI - czosnkowy tuk

Wśród nowych dań głównych w jesienno-zimowej karcie pojawią się poliki wołowe, których dotychczas w wersji przyrządzanej z porto spróbować można było w MITMI jako przystawki. Oprócz nich spróbować można również ossobuco, czyli kolejnej klasycznie włoskiej propozycji. Ossobuco to smażona i duszona w winie gicz cielęca, która w restobarze podawana jest z warzywami i czosnkową poletną. Dla miłośników mięsa w czystej postaci przygotowano zaś stek rib eye.

Osobne miejsce w nowej karcie stanowić będą domowej produkcji makarony. Znajdziecie wśród nich pappardelle w sosie cytrynowo-śmietanowym z kurczakiem sous-vide oraz pierożki agnolotti faszerowane podgrzybkami i podawane z marynowaną dynią.

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...