fbpx

Restauracja Pop-up Transatlantyk

Transatlantyk Festival to nie tylko wielkie święto kina. To także uczta kulinarna. Razem z festiwalem do Łodzi zawitała pop-upowa restauracja, która stanęła w Pasażu Schillera. Możecie ją jeszcze odwiedzić, a my mamy dla was szybki konkurs, w którym zgarniecie zaproszenie do tego miejsca.

Pop-up Transatlantyk

Przestronny, biały namiot stanął w łódzkim Pasażu Schillera kilka dni temu. Od tamtej pory tymczasowa restauracja serwuje śniadania, lunche i kolacje przygotowywane przez znanych i utalentowanych szefów kuchni z całej Polski. Pogoda co prawda nie rozpieszcza, ale namiot przygotowany jest na trudne warunki, a dobre jedzenie na świeżym powietrzu broni się bez względu na aurę. Zostały już tylko trzy dni żeby się o tym przekonać.

Restauracja Pop-up Transatlantyk

Dzień w restauracji Pop-up Transatlantyk zaczyna się oczywiście śniadaniami, które zjecie tu do 12.00. W menu jajecznice, szakszuki, omlety, jajka sadzone, placki ziemniaczane i croissanty. Wszystko w zestawach w cenie 15 zł. Do tego świeżo wyciskane soki i domowe lemoniady. Po śniadaniach pora na lunche – te serwowane są do 17.00, a ich menu jest zmienne, ale zjecie tu np. poliki wieprzowe, żeberka wołowe, karkówkę cielęcą czy skrzydełka z kurczaka. Do tego chłodnik albo zupa tajska. Za dwudaniowy zestaw zapłacicie 25 zł. Możecie też domówić deser dnia w cenie 7 zł.

Restauracja Pop-up Transatlantyk

Na koniec clou kulinarnego programu – kilkudaniowa kolacja degustacyjna w cenie 80 zł od osoby. Każdego dnia przygotowuje ją inny szef kuchni, który tworzy własne, popisowe menu. Do tej pory w tymczasowej restauracji festiwalowe gotowali już Ernest Jagodziński, Tomasz Jakubiak, Marcin Molik, Tomasz Zdrenka, Jakub Walczak i Artur Kokoszka. Jutro swoje umiejętności zaprezentuje Jarosław Kin, a w piątek Patryk Dziamski. W sobotę możecie wpaść tu jeszcze na lunch, a po nim restauracja zacznie się pakować.

Restauracja Pop-up Transatlantyk

W strefie pop-up cały czas dostępna jest oferta win przygotowana przez Centrum Wina. Ze specjalnej karty możecie wybierać do woli, a dodatkowo do każdej kolacji możecie też zamówić pairing win w cenie 50 zł. Do posiłku wypijecie nieodpłatnie wodę Thoreau, ale możecie wybierać również inne napoje. Miejsca na kolacje można rezerwować telefonicznie pod numerem 668 113 176 lub mailowo: tt@ttevents.pl.

Restauracja Pop-up Transatlantyk

KONKURS

Czasu na odwiedzenie restauracji Pop-up Transatlantyk zostało już niewiele, a my mamy dla was błyskawiczny konkurs, w którym zgarniecie zaproszenie o wartości 50 zł – idealnie na dwuosobowy lunch. Wystarczy do jutra (19 lipca 2018 r.) do godziny 13.00 wysłać do nas na adres jemywlodzi@gmail.com maila z odpowiedzią na pytanie:

Kogo zabierzecie ze sobą na wizytę w restauracji Pop-up Transatlantyk i dlaczego?

Nie zapomnijcie w mailu podać swojego imienia i nazwiska.

Podobne posty

Choć nazwa wskazuje rolki, w Fame Sushi zjecie też ramen, curry, pad thaia, tom yum czy wyjątkową ...
Sielski dworek czy wiejski ogród? Jedno i drugie! Dziewczyny z Tubajki stworzyły przepiękne miejsce. ...
O lodach było już w tym roku sporo, ale nic o tajskich. Więc jest, a Rolersi mają jeszcze do tego ...