Oto zwycięzcy jesiennej edycji Restaurant Week!
Już zapewne wiecie, że Cztery Ściany rozbiły bank Restaurant Week, ale to oczywiście nie jedyna restauracja nagrodzona podczas jesiennej edycji festiwalu.
Każdy grzeje się teraz z blasku Czterech Ścian, więc i my trochę możemy. Piałyśmy z zachwytu po spróbowaniu dań przygotowanych na Restaurant Week (pianie znajdziecie tutaj) i po cichu ogłosiłyśmy ich zwycięstwo w Łodzi, ale wczorajsze wyniki z uroczystej gali Restaurant Week nawet nas wbiły w podłogę. Uwaga, uwaga, ekipa działającego zaledwie dwa miesiące lokalu najpierw zgarnęła pierwsze miejsce w ogólnopolskiej kategorii na najlepszą przystawkę, a potem … nagrodę główną za całokształt! Zwycięzcy pojadą na Kopenhagen Cooking&Food Festival. Niech tylko szybko wracają i dalej dla nas gotują.
A co w Łodzi? Wielkie zaskoczenie:) Najlepsza przystawka – Cztery Ściany. Najlepsze danie główne – Cztery Ściany. Najlepszy deser – Cztery Ściany. Najlepsza restauracja (całokształt) – Cztery Ściany. Z sześciu przyznanych tytułów dwa wyróżnienia trafiły też do Nowej Łodzi (ale mamy nosa – to miejsce odwiedziłyśmy jako ambasadorki). Ta restauracja została wyróżniona za najlepszą atmosferę i obsługę. W ogólnej kategorii drugie miejsce zajęła również Nowa Łódź, zaś trzecie miejsce na podium zajęła Dzika Kaczka. Wszystkim bardzo gratulujemy.
Za nami druga łódzka edycja Restaurant Week, warto się więc pokusić o małe porównanie. Czy pamiętacie rycerzy wiosny? Wówczas główne nagrody zgarnęła Piwnica Łódzka, która tym razem nie zgłosiła się do rywalizacji. Na drugim miejscu w kategorii ogólnej uplasował się nie kto inny, jak Nowa Łódź, trzecie zaś należało do Quale. Bardzo jesteśmy ciekawe kolejnego pojedynku – wszyscy nagrodzeni w obydwu edycjach to naprawdę mocni gracze, zaś dzięki ich ambicjom my w Łodzi możemy cieszyć się z coraz lepszego jedzenia.
P.S. W jesiennej edycji przyznano tylko pierwsze miejsca w poszczególnych kategoriach poza całokształtem (wiosną w każdej podawano trzy pierwsze lokaty).