Pączki

Pretekstem do licznych zabaw i bali jest zbliżający się koniec karnawału, ale na tym nie kończą się atrakcje przygotowane na najbliższe dni przez łódzkie lokale.

Wiadomo, że jutrzejszy dzień będzie stał pod znakiem pączka – tak dużo lokali szykuje gratisowy poczęstunek, że nawet nie będziemy próbować ich wymienić (za to możemy zachęcić do zapoznania się z naszym Pączkotestem). Jeśli koniec karnawału, to oczywiście czwartkowe obżarstwo i sobotnie bale. Te organizuje między innymi NoBo Hotel, Satyna i Piotrkowska Klub 97. Dobre jedzenie, muzyka na żywo i niespodzianki dla gości – ostatni moment na rezerwację miejsc.

Jeszcze przed balem tradycyjnie wpaść możecie do Zbożowej (tym razem tematem piątkowego All you can eat jest kuchnia francuska z tartami w roli głównej ) i na sobotni Eko Targ. Mamy nadzieję, że po balu wystarczy wam też sił na niedzielne atrakcje. Tego dnia w andel’s Hotel Łódź będziecie mieli okazję zobaczyć, jak wygląda przygotowanie wesela w tym wyjątkowym miejscu lub też wziąć udział w warsztatach gotowania i Spotkaniach z Pieśnią zorganizowanych przez W te pędy (kulinarnie w godz. 12.00-17,00, muzycznie od 17.00).  Kolejnym stałym punktem weekendu stają się też Kulinarne Podróże w Szafie. Będzie zupa rybna na ogórkach kiszonych i dorsz w pończoszce, czyli w odwiedzinach w kuchni kaszubskiej.

Fajnie zapowiada się też 8 marca, co ciekawe, wcale nie z uwagi na Dzień Kobiet. W kolejną sobotę Ganesh przy Piotrkowskiej organizuje warsztaty kuchni indyjskiej prowadzone przez samego właściciela Tapindera Sharma (szerzej na ten temat w przyszłym tygodniu), MITMI restobar zaprasza na muzyczne spotkanie z Melo Kollektiff, z Daleko Blisko odwiedzicie zaś Filipiny (tu znajdziecie cały plan spotkań marcowych).

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...