Pora rezerwować stoliki na Fine Dining Week
Sezon jesiennych festiwali kulinarnych otwiera Fine Dining Week. Siódma edycja wydarzenia w Polsce, a trzecia w Łodzi rozpocznie się 28 sierpnia i potrwa aż dwa tygodnie. Stoliki możecie rezerwować już teraz.
Ten festiwal to wyjątkowa uczta. Fine dining to bowiem wysokiej klasy, luksusowe doświadczenie kulinarne w restauracjach oferujących świetną, nowoczesną, kreatywną i wyrafinowaną kuchnię. To właśnie takie lokale i takie jedzenie celebruje Fine Dining Week – wydarzenia, które odbędzie się tym razem w aż 11 miastach Polski. Do Łodzi zawita po raz trzeci i będzie to okazja spróbowania popisowych dań szefów kuchni z najlepszych restauracji.
Festiwal to siostrzane wydarzenie popularnego w naszym mieście Restaurant Week. Tym razem lokale biorące w nim udział w wydarzeniu przygotują dla gości specjalne, pięciodaniowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie 129 zł. Aby go spróbować trzeba z wyprzedzeniem zrobić rezerwację za pośrednictwem strony www.finediningweek.pl. Taki system pozwala organizatorom festiwalu i restauracjom na dbałość o ideę zero waste – szefowie kuchni wiedzą, dla ilu gości przygotowują jedzenie na dany dzień, a dzięki temu mogą zrobić adekwatne zatowarowanie i uniknąć marnowania żywności.
Stoliki możecie rezerwować już teraz. Do wyboru jest siedem łódzkich restauracji: Quale, Filharmonia Smaku, Powidok, Lokal, Fatamorgana, otwarta niedawno Tabu i pabianicka Wzorcownia. Każda z nich przygotuje menu degustacyjne w dwóch wersjach – mięsnej i wege. Czasu na odwiedzenie wszystkich lokali jest sporo. Każdą wizytę można ocenić na stronie www.finediningweek.pl. Na tej podstawie wybierani są zwycięzcy festiwalu. Imprezie będzie też towarzyszyła wyjątkowa degustacja win, która odbędzie się w całkowitych ciemnościach w restauracji Farina Bianco.