Powraca festiwal Restaurant Week
Z otwarciem gastronomii ruszył sezon festiwali kulinarnych. Po pandemicznej przerwie powraca ogólnopolski Restaurant Week. W Łodzi blisko 30 restauracji przygotowało specjalne menu w festiwalowej cenie.
Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Potrwa prawie trzy tygodnie – od 9 do 27 czerwca, więc nie zabraknie czasu, aby odwiedzić ulubione restauracje. Kolejny raz idea przewodnią wydarzenia jest filozofia zero waste, czyli niemarnowania jedzenia.
Na gości festiwalu czekały będą specjalne menu złożone z przystawki, dania głównego i deseru w cenie 59 zł. Płacąc Blikiem, pierwszych 9000 gości otrzyma 10 zł zniżki. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Lokale przygotowały dwie wersje menu – mięsną I wegetariańską. Stoliki można rezerwować za pośrednictwem strony www.restaurantweek.pl.
Wszyscy uczestnicy wydarzenia będą mogli wziąć udział w konkursie, w którym do wygrania jest kolacja z Magdą Gessler w restauracji U Fukiera. Szczegółów szukajcie na profilu Restaurant Week na Facebooku.
Ciasno jak w Ulu
Ryby&Owce
Cesky Film
The Chef
Salio Browar&Restauraacja
Tabu Sushi and Modern Cuisine
Heksagon
Powidok
Gęsi Puch
Piwnica Łódzka
Zielona Restauracja wegańska i wegetariańska
Farina Bianco
Filharmonia Smaku
Arteria
DaVella
Tree Chimneys
Miska (Puro)
Szwalnia Smaków
Taki Pan Pstrąg
KOKU sushi
Anatewka Manufaktura
Trattoria Bandiera Italiana
Ramenownia
LaVende Manufaktura
Fatamorgana
Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park ***)
Stary Rynek 2
Róża Wiatrów